Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Keď sa pacientka zobudila po operácii, dozvedela sa strašnú správu: Obesila sa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

THREE CROSSES - Žena po operácii veľmi ťažko zvládala fakt, že jej lekár počas zákroku bez jej vedomia odstránil vaječníky. Bolesti a pocit krivdy zo straty ženskosti ju dohnali k strašnému rozhodnutiu, z ktorého sa teraz snaží spamätať jej partner a syn. Lekárovi za jeho arogantný incident už pozastavili činnosť v dvoch nemocniciach.

Lucinda Methuen-Campbellová pred dvoma rokmi podstúpila v nemocnici v Bristole operáciu, počas ktorej jej lekár Anthony Dixon aplikoval vaginálnu sieťku. Tá jej mala pomôcť pri problémoch s črevami a s ochabnutím panvového dna. Po zákroku chirurg 58-ročnej pacientke len sucho oznámil, že jej odstránil zdravé vaječníky, pretože mu stáli v ceste.

Odvtedy prežívala agóniu, nemohla sa spamätať z toho, ako jej to mohli urobiť. Okrem toho trpela aj silnými fyzickými bolesťami. Lucinda sa preto rozhodla svoje trápenie ukončiť a v januári tohto roku sa obesila. "Našiel ju náš devätnásťročný syn. Pred odchodom na druhý svet napísala, že z jej bolesti nie je iná cesta," povedal smutne jej životný partner Philip Chatfield. 

Keď sa pacientka zobudila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa neho sa Lucindy dotkol najmä spôsob, akým s ňou Dixon komunikoval. "Veľmi sa jej dotklo, keď jej povedal, že už ich aj tak v jej veku nepotrebuje. Takto predsa vôbec nemal premýšľať a rozhodnúť o jej tele," hnevá sa Philip.

Tragédia mamičky a jej dcérky (†30, 4 dni): Zomreli, lebo Charlotte poslúchla lekárov!

Vyšetrovateľ Aled Gruffydd vo svojej správe uviedol, že operácia nebohej zhoršila nielen jej fyzický, ale aj psychický stav a ovplyvnila duševné zdravie. Za vinníka tak nepriamo označil lekára a hlavne jeho neľudský postoj k pacientke. Dixon si síce počas svojej kariéry vybudoval slušnú medzinárodnú reputáciu založenú najmä na zvládnutí metódy sieťkovania, ale kvôli jeho prístupu voči Campbellovej bola jeho činnosť pozastavená už v dvoch  nemocniciach v Bristole, v ktorých pôsobil. 

Viac o téme: OperáciaSamovraždaVaječníky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu