Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Je to zázrak, tvrdia veriaci: VIDEO Panny Márie, z ktorého je zmätená aj samotná cirkev

Panna Mária Guadalupská vraj plače Zobraziť galériu (3)
Panna Mária Guadalupská vraj plače (Zdroj: Youtube/Hobbs News Sun)

HOBBS - Zvláštny úkaz obdivujú veriaci v meste Hobbs v Novom Mexiku. Tekutina vytekajúca z očí sochy Panny Márie Guadalupskej je momentálne predmetom záujmu najvyšších predstaviteľov cirkvi. Veriaci však výsledky vyšetrovania nepotrebujú a sú si istí, že ide o slzy a Matka Božia plače nad tým, čo sa deje vo svete.

Azda aj pragmatici a zarytí ateisti zostanú na chvíľu v pochybnostiach z toho, čo sa deje na juhozápade USA so sochou Panny Márie. Počas nedeľnej bohoslužby jej začali slziť oči a tekutina stekajúca po tvári vonia ako olej z ruží. Chýry o zázraku sa šíria po okolí ako blesk a socha priťahuje pozornosť nielen zbožných veriacich, ale aj predstaviteľov cirkvi. Po zotretí sa totiž záhadná tekutina vždy nanovo objaví.

Je to zázrak, tvrdia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Hobbs News Sun)

Východ skrýva obrovský poklad: FOTO Obraz Panny Márie ronil krvavé slzy

"Na všetko ma upozornili veriaci, keď skončila omša. Ja som si nič nevšimol, socha je totiž obrátená smerom k ľuďom, takže som ju mal za chrbtom. Veriaci jej utierali tvár, ale slzy v očiach sa objavili opäť," povedal otec Jose Pepe Segura. Podľa neho dáva Panna Mária týmto spôsobom najavo svoj smútok nad tým, ako sa ľudia k sebe správajú a upozorňuje na nenávisť šíriacu sa po celom svete. 

Je to zázrak, tvrdia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Hobbs News Sun)

Zo záhadnej tekutiny už boli odobraté vzorky. "Nie je možné preukázať zázrak, ale vždy sa dajú potvrdiť alebo vyvrátiť iné vysvetlenia," uviedol vicekancelár diecézy Jim Winder. Okrem podrobného testovania vzoriek a röntgenového snímania sochy budú vyšetrovatelia zisťovať aj to, či nejde iba o rafinované dielo šikovného výrobcu, ktorý môže v dohľadnom čase očakávať ich návštevu.

Aj napriek zdržanlivosti cirkvi v tom ale majú veriaci úplne jasno a sú si istí, že Panna Mária im svojimi slzami dáva najavo nespokojnosť nad tým, čo sa momentálne deje vo svete. Z kostola v Hobbs sa tak v tejto chvíli stáva nové pútnické miesto, kam chodia tento zázrak obdivovať celé rodiny. 

Viac o téme: SochaZázrakPanna máriaZáhadaSlzy Hobbs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu