Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Srdcervúce FOTO leva vyhladovaného na smrť: Zo slov fotografa mrazí, videl ho umierať

Vyhladovaný lev tesne pred smrťou. Zobraziť galériu (2)
Vyhladovaný lev tesne pred smrťou. (Zdroj: Profimedia)

KRUGEROV NÁRODNÝ PARK - Lev Skybed Scar bol kedysi kráľom džungle. Žiaľ, po tom, čo bol zo svojej svorky vyhodený, prišiel o všetku potravu. Sám si ju uloviť nedokázal. Pri pohľade na vyhladované zviera sa tisnú slzy do očí. Kalifornský fotograf ho vyfotil len pár minút pred smrťou. Na pohľad do jeho očí nikdy nezabudne.

Ľudstvo, zamysli sa: Srdcervúce VIDEO na smrť vyhladovaného medveďa pobúrilo celý svet

Kalifornský fotograf Larry Anthony Pannell v Krugerovom národnom parku v Južnej Afrike zachytil posledné minúty života leva, ktorý vychudol na kosť a kožu. Lev Skybed Scar bol prednedávnom vodca svorky. No po tom, čo z nej bol vyhodený, nedokázal sa sám uživiť. Bez potravy a bez ochrany stále väčšmi chradol.

Lev Skybed Scar pár minút pred smrťou.
Zobraziť galériu (2)
Lev Skybed Scar pár minút pred smrťou.  (Zdroj: Profimedia)

Larry a jeho kamarát ho videli umierať na vlastné oči. Spomínajú, že lev sa z posledných síl napil zo zavlažovacej studne. „Keď mal vody dosť, bojoval, aby sa vôbec dokázal postaviť. Bol samá kosť a koža,“ povedal Larry.

Vyhladovaný lev tesne pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Od studne sa z posledných síl presunul na vyvýšené miesto, kde sa zložil na zem. Larry odložil fotoaparát a obaja k nemu podišli bližšie. „Bol tak vyčerpaný, že nebol schopný pohybu. Stáli sme od neho necelý meter a pol. Umieral v tieni pod stromom,“ spomína fotograf. „Odložil som foťák a zahľadel sa mu do očí, prišlo mi to ako večnosť. Len som chcel, aby vedel, že nezomrie sám,“ povedal Larry s tým, že lev o pár minút na to vydýchol naposledy.

Viac o téme: SafariSmrťLev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu