Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Pasažierka (32) čakala na letisku na svoju batožinu: Z toho, čo našla na páse, ju zamrazilo

V takomto stave jej na letisku odovzdali tašku Zobraziť galériu (3)
V takomto stave jej na letisku odovzdali tašku (Zdroj: Facebook)

PERTH - Ak čakáte na letisku na svoju batožinu, pri pohľade na točiaci sa batožinový pás túžite iba po dvoch veciach - aby ste na ňom vašu tašku našli a aby bola v poriadku. V prípade Melissy Chungovej sa splnila iba jedna z týchto požiadaviek a od Veľkej noci sa doťahuje s leteckou spoločnosťou, ktorú žiada o náhradu škody za poškodenú batožinu.

Tridsaťdvaročná Melissa čakala na svoju tašku na letisku v austrálskom Perthe márne. Keď si cestujúci prebrali všetky svoje kufre, na páse kolovalo už iba čierne plastové vrece, na ktorom svietil nápis "príďte a navštívte nás". Vtedy pochopila, že je určené pre ňu, a tak vrece rozbalila. Pohľad na deravú cestovnú tašku, z ktorej vytŕčal poškodený laptop, jej úplne zničil idylku veľkonočných prázdnin. "Moje veci vo vnútri boli ako rozdrvené. Prešlo po nich koleso vozíka prepravujúceho batožinu do lietadla. Mám zničenú tašku, laptop, roztrhané šaty a drahý kvalitný mejkap vyzerá tak, akoby prešiel drvičkou," hovorí nahnevaná žena. 

Celková škoda bola vyčíslená na 3000 austrálskych dolárov (1890 eur), a práve o túto sumu sa Melissa doteraz doťahuje s cestovnou spoločnosťou Quantas. "Na letisku mi povedali, že celú škodu mám riešiť cez poisťovňu, ale ja som žiadnu poistku nemala, veď išlo iba o vnútroštátny let," vysvetľuje.

Po tom, ako nič nevyriešila na letisku a nedokázala sa dohodnúť s miestnymi zamestnancami, začala s aerolinkami komunikovať písomne. "Požiadali ma, aby som od poškodených vecí doložila pokladničné bloky, ale všetko som používala veľmi dlho. Bloky som už dávno vyhodila. Keď som im oznámila, že medzi poškodenými vecami bol aj laptop a kozmetika, odmietli mi nahradiť škodu za tieto dve veci. Vraj mi zaplatia iba za šaty a poškodenú tašku mi dajú opraviť," pokračuje nespokojná Chungová.

FOTO Pasažierka (32) čakala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

FOTO Pasažierka (32) čakala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Quantas sa oháňa tým, že laptop je na zozname predmetov, ktoré nesmú pasažieri prepravovať v batožine. "Ak prepravujete zásielky v rozpore s prepravnými podmienkami spoločnosti, použijeme všetky dostupné prostriedky proti akýmkoľvek nárokom na náhradu škody, stratu alebo zničenie týchto zásielok," uviedlo vedenie spoločnosti vo svojom stanovisku a cestujúcej sa za celú situáciu ospravedlnilo. Melissa ale s takýmto postojom nesúhlasí a trvá na tom, že v jej prípade by mal byť celý incident posudzovaný inak, keďže taška bola poškodená počas prepravy na letisku. Navyše hovorí, že cestujúci bežne prepravujú svoju kozmetiku v batožine, tak nerozumie ani tomu, prečo jej odmietajú zaplatiť za zničené líčidlá. Zverejnením svojho prípadu dúfa, že aerolinky nanovo prešetria všetky okolnosti a ona svoj boj dotiahne do víťazného konca.

Viac o téme: LetiskoPerthPoškodená batožina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu