Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Žena (23) išla k zubárovi s triviálnou bolesťou: Dozvedela sa zničujúcu diagnózu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GLASGOW - Ťažkú životnú skúšku v týchto dňoch prekonáva dvadsaťtriročná Škótka. Napriek tomu, že ešte pred pár týždňami sa najviac zaoberala prípravou svojej svadby, triviálna bolesť zubov a ťažko hojaca sa rezná rana signalizovali nástup zákernej choroby.

Lauren Neillyovej sa veľmi ťažko hojila rana na prste, ktorý si náhodou porezala a dlhšie ju pobolieval zub. Ako sa ukázalo, dva zdanlivo nesúvisiace problémy mali jednu príčinu. Po tom, ako navštívila lekára s nezahojenou ranou, rozhodla sa ísť aj k zubárovi. Neskôr ju zaskočil telefonát z nemocnice, kam sa mala urýchlene vrátiť.

Testy kostnej drene totiž potvrdili obavy lekárov a mladej žene diagnostikovali leukémiu. "Ešte stále je v šoku," potvrdila jej matka Samantha, ktorá trávi každú voľnú chvíľu s dcérou v nemocnici v Glasgowe. "Berie chemoterapiu, lekári nás ubezpečujú, že bude v poriadku. Ale má bolesti a ťažko niesla aj to, že prišla o vlasy."

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Dvadsaťtriročná Lauren pracovala u svojho posledného zamestnávateľa len desať mesiacov, takže má nárok iba na dva mesiace platenej práceneschopnosti a jej snúbenec Ben, ktorý zakrátko ukončí univerzitu, je zatiaľ bez príjmu. Situácia mladého páru je preto značne komplikovaná. Hoci pôvodne mali byť tieto mesiace plné svadobných plánov, momentálne snúbenci zápasia s doposiaľ najťažšou životnou skúškou. Kolegovia z práce už založili fond na ich podporu a organizujú aj charitatívny pochod. 

Žena (67) trpela nevyliečiteľnou rakovinou: Začala užívať toto KORENIE a stal sa zázrak

"Moja dcéra je zo všetkého dojatá a ďakuje za pomoc. Ben je stále s ňou, cíti jeho podporu a je to pre ňu veľmi dôležité. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomáhajú zvládať túto neľahkú situáciu," dodala Laurenina mama. 

Viac o téme: LeukémiaRakovinaZubár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu