Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Cestujúci zbadali na batožinovom páse kufor s čudným nápisom: Okamžite vypukla panika!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRISBANE - Nápis s gramatickou chybou na batožine jednej z cestujúcich z Indie spôsobil obrovský chaos na letisku v austrálskom Brisbane. Chvíľu trvalo, kým sa všetko vysvetlilo a vystrašení ľudia si mohli vydýchnuť, že ich obavy boli našťastie tentoraz zbytočné.

V čase, keď sa na verejnosť z každej strany valia informácie o možných teroristických útokoch, sa na batožinovom páse na austrálskom letisku objavila taška s obrovským nápisom "Bomba do Brisbane". Nie je preto divné, že cestujúci postávajúci okolo pásu a čakajúci na svoju batožinu spanikárili a privolali policajtov. "Bolo mi jasné, že batožina pred uložením na pás prejde bezpečnostnou kontrolou, ale pri pohľade na ten nápis som myslela na to najhoršie," povedala jedna žena.

Privolaní policajti okamžite zaistili celý priestor. Chaos, ktorý zavládol, sa ale našťastie podarilo vysvetliť, keď sa k taške prihlásila jej majiteľka, 65-ročná Indka. Policajti ju okamžite odviedli do vedľajšej miestnosti, kde im objasnila, ako to vlastne s tou bombou myslela. Staršia pani sa totiž pred letom do Austrálie chcela uistiť, že jej batožina doletí na správne miesto a nestratí sa. Preto na veľký kus papiera viditeľne napísala "Bombay do Brisbane" a pripevnila ho na cestovnú tašku, aby bolo v prípade straty každému jasné, kam ju treba poslať. Pre istotu menšími písmenkami pripísala aj maráthsky názov Mumbai. Akosi však v názve hlavného mesta indického štátu Maháraštra pozabudla dopísať koncový ypsilon, čím nechtiac spustila na letisku paniku.

Toto sú DÔVODY, pre ktoré vás môžu vyhodiť z lietadla: Jeden je absolútne prekvapujúci

"Naši zamestnanci uzatvorili priestor okolo batožinového pásu a postupovali podľa bežných bezpečnostných predpisov. Nenašli nič podozrivé," vyjadril sa hovorca polície. 

Viac o téme: LetiskoBombaBatožina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu