Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poplach vo Frankfurte, evakuujú viac než tisíc ľudí kvôli nálezu leteckej bomby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/DPA - Paul Zinken)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Najmenej 1400 obyvateľov nemeckého mesta Frankfurt nad Mohanom musí v utorok večer opustiť bydliská v súvislosti so zneškodnením najmenej jednej bomby z bojov druhej svetovej vojny.

Evakuácia môže trvať dlhšie, pretože pod prvou bombou o hmotnosti 50 kg, ktorú našli pri stavebných prácach v hĺbke asi 2,5 metra, sa podľa večernej informácie polície môže nachádzať ešte ďalšia. To však nie je ešte definitívne potvrdené. Jasné to bude až po zneškodnení prvej bomby. Zatiaľ preto nie je možné stanoviť ani približný čas návratu evakuovaných.

Informácie priniesol Hesenský rozhlas (HR). So zneškodnením by pyrotechnici mali začať okolo polnoci. To by už tzv. uzavretá zóna v okruhu 400 metrov od miesta utorkového nálezu mala byť prázdna. Občania totiž majú byty opustiť do 22.00 h.

Potom ešte zodpovední prehľadajú celú oblasť, či sa v nej niekto "nezabudol". Najväčšiu evakuáciu v povojnovej histórii východovestfálskeho mesta Paderborn zažilo viac ako 26.000 tamojších občanov z podobných dôvodov v nedeľu 8. apríla.

Viac o téme: BombaEvakuáciaFrankfurt nad Mohanom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu