Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Menopauza pripraví o chuť na sex 75 % žien!

WASHINGTON – Menopauza predstavuje v sexuálnom živote ženy obdobie veľkých zmien. Tri štrtiny z nich od začiatku tohto hormonálneho prechodu výrazne obmedzia frekvenciu sexuálnych aktivít. Štyrom z desiatich partnerov takýchto žien to veľmi vadí.

Tieto a ďalšie závery vyplynuli z americkej štúdie, podľa ktorej viac ako polovica žien starších ako 35 rokov zníži od začiatku menopauzy frekvenciu sexuálnych stykov.

Nie každá žena ale prežíva menopauzu rovnako. Niektoré zažívajú symptómy ako návaly tepla a nočné potenie, iné zas vaginálnu atrofiu (zúženie vagíny), ktorá môže spôsobiť vaginálne sucho a bolestivý pohlavný styk. Ak sa neliči, časom môže atrofia viesť až k chronickej sexuálnej dysfunkcii a fyzicky nepríjemným sexuálnym zážitkom.

60 % žien dokáže o menopauze hovoriť so svojím partnerom a rovnaký počet mužov problémy svojej partnerky chápe. U takmer polovice žien však i tak dôjde k výraznému poklesu sexuálnej aktivity.

„Ženy sú dnes oveľa otvorenejšie v otázke svojich potrieb a získavania informácií než minulé generácie, takže je pre mňa veľmi prekvapujúce, že tak veľa z nich sa radšej zmieri s obmedzeným než uspokojujúcim sexuálnym životom kvôli symptómom menopauzy,“ tvrdí Karen Giblinová z vszkumného tímu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu