Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Kalifornii našli telo letca z 2. svetovej vojny

Padák letca zostal zakliesnený medzi kameňmi, nedotknutý desiatky rokov.
Padák letca zostal zakliesnený medzi kameňmi, nedotknutý desiatky rokov. (Zdroj: SITA)

FRESNO - Horolezci objavili v ľadovci na vrchole pohoria Sierra Nevada telo muža, ktorý mohol byť letcom počas 2. svetovej vojny. Mŕtveho muža našli v stredu v horskej oblasti národného parku Kings Canyon v Kalifornii.

"Vyzeralo to, akoby práve oddychoval s hlavou položenou na skale," uviedla členka hliadky Debbie Brenchley, privolaná horolezcami. "Mal oblečený vlnený sveter, biely golier a na ruke mal prsteň," dodala.

Telo malo byť v pondelok v noci prevezené do mesta Fresno. Vojenský antropológovia chcú analýzou zistiť, či ide o jedného z troch mužov, ktorí leteli počas 2. svetovej vojny navigačným lietadlom AT-7 a zmizli po prelete Sacramentom v Kalifornii. Lietadlo sa stratilo 18. novembra 1942. Dôvodom pádu lietadla mala byť snehová búrka. Na palube boli Leo Mustonen, 23-ročný pilot William Gamber, 25-ročný kadet letectva John Mortenson a 23-ročný Ernest Munn.

Už v októbri 2005 približne 30 metrov od objaveného muža našli zamrazené telo jedného z letcov - Lea Mustonena. Jeho nerozvinutý padák s nápisom "US ARMY" ležal len niekoľko centimetrov od neho. Armáda plánuje osloviť rodinných príslušníkov troch zmiznutých mužov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu