Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Matka je zúfalá z domácej úlohy jej dcéry (7): Dokážete vyriešiť tento nepochopiteľný rébus?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Angie Wernerovú z Veľkej Británie dostala do rozpakov matematická úloha jej sedemročnej dcéry Ayly. Spoločnými silami sa dopracovali k nejakému výsledku, no podľa učiteľky bol nesprávny. Keď sa potom dozvedela správnu odpoveď, vyrazilo jej to dych.

Angie chcela poznať správne riešenie úlohy, a tak oslovila užívateľov sociálnej siete. Na Facebooku jej príspevok spustil poriadnu tipovačku a ako sa zdá, vzorec je pre zvyšok sveta hotový hlavolam a zrejme mu rozumie iba samotná učiteľka. Otázka teda znela: 

Matka je zúfalá z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Na súťaž sa prihlásilo 49 psov. Bolo tam o 36 malých súťažných psov viac, ako veľkých psov. Koľko malých psov sa prihlásilo do súťaže?"

Domáca úloha pre deti v škôlke dokonale zmiatla internet: Vedeli by ste ju rozlúštiť?

Najčastejším tipom bolo číslo 13. Ayla však prišla zo školy s úplne iným a podľa mnohých nepochopiteľným výsledkom. Podľa učiteľky je totiž výsledok 42,5 a podložila ho komplikovaným vzorcom. Ten sa postaral o to, že z obyčajnej slovnej úlohy sa stal hotový rébus. K výslednému číslu sa matematička dopracovala takto: 49 - 36 = 13; 13 : 2 = 6,5; 36 + 6,5 = 42,5.

Viac o téme: Domáca úlohaHádankaRébus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu