Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Domáca úloha pre deti v škôlke dokonale zmiatla internet: Vedeli by ste ju rozlúštiť?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PLYMOUTH - Domáce úlohy najmenších členov rodiny môžu byť skvelou témou diskusie. Annie Jordanová vie o tom svoje. Zmätočným zadaním domácej úlohy, s ktorou pomáhala svojej malej dcérke, dostala do rozpakov aj užívateľov Facebooku a jediným slovíčkom rozpútala vášnivú diskusiu.

"Čo už len môže byť na domácej úlohe pre škôlkárov zložité?" presne takto rozmýšľala aj Annie, keď ju štvorročná dcéra poprosila o pomoc pri jej písaní. Nabudená mamička si veselo prisadla k dievčatku a začali spoločne pracovať. Do tabuľky mali vpisovať názvy predmetov na obrázku. Podmienkou bolo, aby deti použili slovíčka, na ktorých začiatku a konci bude spoluhláska a medzi nimi mala byť jedna samohláska.

Domáca úloha pre deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Učiteľ dal žiakom hádanku: ODPOVEĎ chlapca ho totálne odrovnala, ostal bez slov

Dcérke to išlo výborne a Jordanová bola spokojná, až kým sa nedostali k poslednému obrázku. "Čo to do kelu je?" pomyslela si, keď jej do kolónky nič nepasovalo. Zmätená žena zverejnila domácu úlohu na Facebooku, aby sa potrápili aj ostatní užívatelia. Väčšina z nich tipovala, že by to mohlo byť slovíčko ľad (ice), ale v takom prípade by nebolo dodržané pravidlo dvoch spoluhlások, medzi ktorými musí byť samohláska.

Domáca úloha pre deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Po dlhých úvahách sa Annie dopracovala k správnemu riešeniu. Záhadným slovíčkom bolo "rink" (klzisko). Autor zadania zabudol totiž uviesť poznámku, že pri vypracovaní sa majú deti riadiť výslovnosťou a nie dodržiavať iba písanú formu. Dokonale tak zmiatol nielen deťúrence, ale aj dospelých. Skúsený pedagóg pri svojej kreativite zabudol na základné pedagogické pravidlo: jasne a jednoducho formulovať požiadavku.

Viac o téme: Domáca úlohaHádanka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu