Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Turistov na dovolenke v exotike začali svrbieť nohy: Nakazili sa hnusným parazitom, a ako ľahko!

Na dovolenke sa nakazili parazitom Zobraziť galériu (2)
Na dovolenke sa nakazili parazitom (Zdroj: Facebook)

PUNTA CANA - Mladý pár z Kanady varuje všetkých cestovateľov, ktorí sa chystajú navštíviť nejakú tropickú krajinu, pred rizikami vyplývajúcimi z chôdze po piesku. Ak po ňom totiž chodíte bosí, môžete skončiť zamorení parazitmi tak, ako oni. Pohľad na ich fotografie hovorí za všetko.

Katie Stephensová (22) z Ontaria a jej priateľ Eddie Zytner (25) boli pred pár týždňami na dovolenke v Dominikánskej republike. Zhruba v polovici ich týždenného pobytu v letovisku Punta Cana ich začali strašne svrbieť nohy. Predpokladali, že za to môžu pieskové blchy, často sa totiž cez deň prechádzali po pláži bosí. Po tom, ako sa 18. januára vrátili domov, im ale nohy opuchli a na prstoch sa objavili malé hrčky. Aj tentokrát si ale mysleli, že to nie je nič vážne a pripísali to uštipnutiam hmyzu. 

Turistov na dovolenke v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Dievčina po návrate z dovolenky prežívala agóniu: Šesť rokov ju zvnútra požieral parazit!

Lenže situácia sa každým dňom zhoršovala. Na nohách sa vytvorili škaredé pľuzgiere a podivné vzory, a to už bolo obom jasné, že nejde len o obyčajné štípance. Lekár nakoniec zistil, že sa Katie a Eddie v piesku nakazili larvami tzv. machovca, ktorého dospelé červy žijú v dvanástniku a tenkom čreve. Predpísal im Ivermektín, širokospektrálne parazitikum, ktoré červov v ich tele zabilo. 

Katie chce teraz varovať ostatných ľudí, ktorí plánujú dovolenku v tropickej oblasti, aby boli obozretní a vedeli o tom, čo im hrozí. "Prosím, buďte opatrní a noste topánky, keď sa prechádzate po piesku. Ak vás začnú svrbieť nohy, choďte ihneď k lekárovi a nečakajte ako my," napísala na Facebooku a pridala hrozivé fotky ich nôh. Tie sa pomaly uzdravujú, no budú ešte potrebovať špeciálnu liečbu kvôli poškodeniu kože. 

Viac o téme: DovolenkaParazitNákaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu