Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prehovorila dievčina, ktorej nahým prsiam neodolal drzý chlap: Môj hrudník lákal ľudí aj zahalený

Madeline sa polonahá prechádzala na festivale
Madeline sa polonahá prechádzala na festivale (Zdroj: youtube/ TV One)

AUCKLAND - Len včera sme vás informovali o incidente, ktorý sa odohral na Silvestra na novozélandskom hudobnom festivale, kde neznámy muž siahol na nahý hrudník mladej ženy. Tá ho neskôr kvôli tomu atakovala. Záznam incidentu koluje po sociálnych sieťach a s odstupom času sa k nemu vyjadrila samotná aktérka.

Video, ktoré na festivale v Gisbourne natočila náhodou jedna z diváčok, valcuje sociálne siete a spustilo lavínu reakcií užívateľov. Sú na ňom zachytené dve ženy, ktoré sa prechádzajú medzi návštevníkmi. Jedna z nich je polonahá a jej prsia zakrývajú iba trblietky. Lesknúcej sa nádhere neodolal jeden z prítomných mužov a siahol jej na prsník. Žena nelenila, s kamarátkou muža vyhľadala v dave a spoločne mu uštedrili zopár výchovných úderov.

Po tom, ako video obletelo internet, sa k celému incidentu vyjadrila aj samotná aktérka útoku - dvadsaťročná Madeline Anello-Kitzmillerová z Aucklandu. Je presvedčená o tom, že konala správne a nič neľutuje. "Stojím si za tým, čo som urobila. A chcem, aby si z môjho činu zobrali príklad aj ostatné ženy," vyjadrila sa Madeline. "On nemal právo chytať ma za prsia a ja som zasa mala právo chrániť si svoje telo. Nechápem, ako si to mohol dovoliť."

Video podľa Kitzmillerovej len dokazuje, že muži považujú podobné správanie za normálne, hoci išlo o prejav sexuálneho obťažovania. A vôbec nechápe, prečo majú všetci problém s nahotou. "To, že som mala odhalené prsia, bola moja vec. Vôbec som netúžila po tom, aby mi ktokoľvek na ne siahal." Dodala, že jej hrudník priťahoval pozornosť žien a mužov už deň predtým, a to napriek tomu, že mala na sebe tričko.

Prehovorila dievčina, ktorej nahým
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: youtube/ TV One)

Užívatelia sociálnych sietí sú v reakciách na video rozdelení do dvoch táborov. Jedna skupina schvaľuje Madelininu reakciu a označuje muža za zvrhlíka. Druhá zasa tvrdí, že si dievčina o všetko koledovala a jej nahý hrudník bol jednoznačnou výzvou pre mužov. "Tvrdenia, že som všetko vyprovokovala, sú dôkazom, ako skreslene ľudia chápu sexuálne obťažovanie a tolerujú ho," odkazuje všetkým. 

Viac o téme: Nový zélandSexuálne obťažovanieHudobný festivalPrsia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu