Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Modelka (29) prišla o nohu, čoskoro jej asi amputujú aj druhú: Ženy, doplatila som na bežnú chybu!

Lauren možno príde aj o druhú nohu Zobraziť galériu (4)
Lauren možno príde aj o druhú nohu (Zdroj: Facebook)

LOS ANGELES - Prudký zvrat nastal v kariére dvadsaťdeväťročnej Američanky Lauren Wasserovovej, keď v roku 2012 prišla o svoju pravú nohu. Napriek hendikepu, pod ktorý sa podpísalo bežné používanie hygienických potrieb, sa naďalej živí ako modelka.

Pohľad na krásnu mladú ženu bez nohy vzbudzuje u mnohých súcit a zároveň obdiv, že napriek tomu naďalej pokračuje vo svojej práci. Nemá o ňu núdzu a protézu sa vôbec nesnaží skrývať pod oblečením. Lauren tvrdí, že o svoju končatinu prišla iba preto, lebo používala menštruačné tampóny. Na sociálnej sieti už spustila kampaň, prostredníctvom ktorej chce upozorniť ženy, aby sa vyhli používaniu týchto hygienických potrieb. "Skolabovala som, moje telo skolil syndróm toxického šoku. Vôbec si nepamätám, čo sa vtedy dialo, len som sa zrazu prebrala v nemocnici," vracia sa k strašnej skúsenosti. 

Modelka (29) prišla o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Po tom, ako ju našli v bezvedomí na dlážke hotelovej izby v horúčke a zvratkami okolo úst, bola okamžite prevezená do nemocnice, kde skonštatovali, že prekonala infarkt. Lekár nariadil, aby personál zistil, či nemá pacientka vo vagíne zavedený tampón. Nemýlil sa a po vykonaní všetkých testov bol u Wasserovej diagnostikovaný toxický šok a jej život ohrozovala bakteriálna infekcia. "Napriek tomu, že výrobca na obale uvádza, že tampóny sú bezpečné až osem hodín, ja si ich mením oveľa častejšie," hovorí. 

Modelka (29) prišla o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalej si spomína, že po prebratí z bezvedomia sa jej naskytol otrasný pohľad na jej dolné končatiny. Pravá noha bola posiata vredmi a drobné ranky sa jej tvorili aj na prstoch ľavej nohy. Gangréna postupovala veľmi rýchlo, lekári museli konať. Pacientke amputovali pravú nohu a prsty na ľavej nohe. Tá je stále problematická a tiež môže o ňu prísť. "Neuveriteľne to bolí a na nohe sa mi začínajú tvoriť vredy." A práve možná amputácia druhej končatiny v Lauren vyvolala potrebu podeliť sa so svojou skúsenosťou s ostatnými ženami a varovať ich pred používaním tampónov.

Modelka (29) prišla o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Upozorňuje, že sú plné nebezpečných toxínov. Dokonca zistila, že ochorenie bolo diskutovanou témou už koncom sedemdesiatych a začiatkom osemdesiatych rokov po smrti niekoľkých mladých žien, ktoré používali istú značku. Modelka momentálne tlačí na legislatívu a vyzýva národné inštitúty zdravotníctva, aby vo zvýšenej miere testovali výrobky určené na ženskú hygienu a overili si ich bezpečnosť. 

Viac o téme: AmputáciaTampónToxický šokLauren wasser
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu