Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Austrálii promovala 94-ročná prababička

Takmer storočná absolventka so svojím pedagógom Hennebergom.
Takmer storočná absolventka so svojím pedagógom Hennebergom. (Zdroj: SITA)

CANBERRA - Najstaršou absolventkou univerzity sa tento týždeň stala Austrálčanka Phyllis Turner. Vysokoškolský diplom získala táto študentka-matuzalemka vo veku 94 rokov.

Jej pedagóg ju presviedča, aby sa prihlásila aj na doktorandské štúdium. Keď mala Phyllis dvanásť rokov, otec opustil rodinu a dievča ostalo doma, aby pomáhalo matke starať sa o súrodencov. Na školu nemala čas ani neskôr, lebo sama vychovávala svojich deväť detí.

V 70. rokoch sa zapísala na Adelaidskú univerzitu a následne dostala štipendium v Kalifornii. Po skončení štipendia študovala na Austrálskej národnej univerzite, kde získala bakalársky titul. Phyllis sa v štúdiu rozhodla pokračovať až pred piatimi rokmi po smrti manžela. Jej konzultant dnes nalieha, aby pokračovala v doktorandskom štúdiu.

„Ľudia sa dožívajú aj vyššieho veku, ale málokedy s takou mladistvou mysľou. Jej intelekt jej dovoľuje urobiť doktorát, ale jej zdravie možno už nie,“ hovorí profesor Maciej Henneberg. Jej rodina však chce, aby si Phyllis začala užívať starobu, a aj ona priznáva, že jej čas sa už kráti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu