Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Meteorológ prezradil jednoduchý TRIK, ako za pár sekúnd odstránite námrazu z auta

Ken ukazuje, ako rýchlo odstrániť námrazu Zobraziť galériu (3)
Ken ukazuje, ako rýchlo odstrániť námrazu (Zdroj: youtube/Ken Weathers)

KNOXVILLE - Prichádza zima, a to pre majiteľov áut znamená každodenné zoškrabovanie námrazy z ich okien. To sa však už môže stať minulosťou; stačí, keď si doma vyrobíte jednoduchú zmes podľa návodu amerického meteorológa. Navyše je mrazuvzdorná, takže ju pokojne môžete nechať vo svojom vozidle, kde bude vždy poruke.

Rada meteorológa Kena Weathersa na rýchle odstraňovanie námrazy z okien auta prichádza v pravý čas, pretože mrazy šoférom znepríjemňujú rána už niekoľko dní.  Výroba zmesi, ktorá nahradí zdĺhavé škrabkanie, okien je nenáročná, veľmi nezaťaží váš rodinný rozpočet a vy už nebudete musieť vstávať v zimných mesiacoch skôr, len aby ste oslobodili okná áut od nepríjemnej namrznutej vrstvy.

VIDEO Meteorológ prezradil jednoduchý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Ken Weathers)

"Zmiešajte dva diely izopropylalkoholu s jedným dielom vody,“ radí Ken. Zmes potom stačí naliať do fľaše s rozprašovačom," radí Ken. Na videu je po použití roztoku jasne vidieť, ako sa námraza z čelného skla auta rýchlo topí a okamžite mizne. "Dôležité je dodržať správny pomer," upozorňuje. 

VIDEO Meteorológ prezradil jednoduchý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Ken Weathers)

Ak necháte túto zmes v mrazivom počasí v aute, nemusíte sa báť, že zmrzne. Odolá totiž teplote až do -89 stupňov Celzia. A pokiaľ sa o svoje auto v priebehu roka dostatočne staráte a pravidelne ho voskujete, obavy o jeho lak sú zbytočné. 

Viac o téme: AutoNámraza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu