Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jedna z najväčších tragédií v metre: VIDEO Odhodená zápalka spôsobila strašnú smrť 31 ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - V jednu z najtragickejších udalostí dejín londýnskeho metra sa zmenil požiar, ktorý vypukol 18. novembra 1987 v stanici King's Cross. Pri nešťastí, ktoré spôsobila odhodená zápalka, zahynulo 31 ľudí a vyše 60 ich bolo zranených.

Cestujúci priskočil v pražskom metre k tínedžerke, nasledoval perverzný hnus: FOTO úchyla

Požiar vypukol v jednej z najrušnejších staníc metra približne o 19:30 miestneho času. Začal na linke Piccadilly a približne po pätnástich minútach od nahlásenia sa rozšíril a zaplnil podzemné priestory horúčavou a dymom.

Jedna z najväčších tragédií
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyšetrovanie ukázalo, že oheň spôsobila odhodená horiaca zápalka. Následne zapálila odpadky pod eskalátormi a horľavé komponenty samotného schodiska a zabila 31 cestujúcich a zamestnancov metra, ktorí nemali kam uniknúť. Po požiari sa prijali prísnejšie bezpečnostné opatrenia v londýnskom metre, nainštalovali sa detektory dymu a systém požiarnych rozprašovačov.

Nešťastie na King's Cross nebolo jedinou tragédiou, ktorá sa odohrala vo viac než 150-ročnej histórii londýnskeho metra. Napríklad v roku 1975 zomrelo v tuneli pri Moorgate po náraze metra do steny 43 osôb a 7. júla 2005 zahynulo pri sérii štyroch bombových útokov (tri v metre a jeden v autobuse, pričom jeden z výbuchov v metre bol medzi stanicami King's Cross a Russell Square ) 56 ľudí.

Viac o téme: PožiarSmrťMetroZápalkaLondýnKing's Cross
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu