Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mafián si objednal vraždu vlastnej dcéry, syn to odmietol spraviť: Toto vadilo šialenému otcovi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RÍM - Boss sicílskej mafie Pino Scaduto si objednal vraždu svojej vlastnej dcéry. Zamilovala sa totiž do policajta a otec si preto myslel, že ho udala. K činu nakoniec nedošlo; syn, ktorého chcel mafián vraždou poveriť, otcov príkaz odmietol vykonať. O prípade dnes informovali talianske médiá.

Scaduto, kmotor zo sicílskeho mesta Bagheria ležiaceho východne od Palerma, bol z väzenia prepustený v apríli. Svoje zadržanie pripisoval podľa vyšetrovateľov svojej dcére kvôli jej vzťahu s policajtom. Dnes bol znovu zatknutý spolu s pätnástimi ďalšími členmi svojho klanu z Bagheria. Všetci boli obvinení zo spolčovania mafiánskeho typu a vydierania miestnych podnikateľov.

Počas vyšetrovania vyšlo najavo, že Scaduto po prepustení svojmu synovi Paolovi volal a chcel od neho, aby neposlušnú sestru zabil. "Z tvojej sestry sa stala udavačka," povedal počas telefonátu. "Ja to neurobím, ty si otec, urob to sám. Prečo si mám vyrobiť problémy? Mám ešte len tridsať," odpovedal syn otcovi. Predmetnú vetu Paolo citoval svojmu kamarátovi počas telefónneho rozhovoru, ktorý odpočúvala polícia. Scaduto teda o vykonanie vraždy požiadal inú osobu, ale aj tá odmietla s odvolaním na to, že ide o rodinnú záležitosť.

"Dnes bol zatknutý mafiánsky boss, ktorý chcel nechať zavraždiť svoju vlastnú dcéru kvôli jej vzťahu s veliteľom talianskej polície," komentoval prípad minister zahraničia Angelino Alfano. "Mafiáni seba samých definujú ako mužov cti. Kam sa však ich česť podela, keď dokážu objednať aj smrť vlastného dieťaťa?" položil rečnícku otázku minister.

Viac o téme: VraždaMafián
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu