Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší koniec sveta na obzore: Predpoveď o apokalyptickom zemetrasení, už 19. novembra

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Záhadná a podľa vedcov v podstate neexistujúca planéta Nibiru mala v tomto roku napáchať už veľa škôd a dokonca priniesť skazu pre celú Zem. Predpovede o kolízii s naším svetom a apokalyptické vízie prichádzajú pomaly každý mesiac. Najnovší termín hrôzostrašnej pohromy je stanovený na 19. novembra.

Vedci sa boja megakatastrofy, ktorá by mohla nastať už o sto rokov: Tie škody si neviete predstaviť

Kresťanský konšpiračný teoretik David Meade má tento rok na konte už viacero falošných poplachov. Jeden z nich spustil pri príležitosti amerického zatmenia slnka a ku katastrofe malo prísť 23. septembra. Keď sa jeho predpovede nenaplnili, tvrdil, že sa pomýlil a vysvetlil, že "svet, tak ako ho poznáme, skončí 15. októbra". Príčinou všetkých problémov mala byť záhadná Planéta X, známa aj ako Nibiru.

Ďalší koniec sveta na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Meade svoju teóriu o apokalypse založil na veršoch z 21. kapitoly Evanjelia podľa Lukáša, v ktorom sa píše: "Budú znamenia na slnku a mesiaci i na hviezdach a na zemi budú národy plné úzkosti a zmätku z hukotu mora a vlnobitia. Ľudia budú zmierať od strachu a očakávania toho, čo príde na svet, lebo nebeské mocnosti sa budú chvieť."

Teraz sa však objavil nový internetový demagóg, ktorý predpovedal, že absolútny chaos nastane 19. novembra. Terral Croft je, rovnako ako Meade, posadnutý fiktívnou planétou a na stránkach Planet X News vo svojom blogu vysvetlil, že takzvaná "Čierna hviezda" spôsobí v tento deň zemetrasenia na celom svete.

Ďalší koniec sveta na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Planeta X News)

Počas 39. až 41. týždňa tohto roka má prísť k viacerým zemetraseniam s magnitúdou viac ako sedem a vrchol seizmickej aktivity spôsobí katastrofu. Croft dokonca vyrobil aj strašidelnú grafiku, ktorá má dodať jeho víziám na legitímnosti. Pseudovedec tvrdí, že počet zemetrasení sa neustále zvyšuje, hoci podľa Washington Post je ich v skutočnosti menej ako priemer.

Odborníci z NASA už dávnejšie na svojich stránkach zverejnili, že žiadna tajomná Planéta X neexistuje a teórií o sprisahaní a koncoch sveta sa netreba báť. Informoval portál metro.co.uk.

Viac o téme: Koniec svetaApokalypsaSúdny deňZemetrasenie Planéta XNibiru
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu