Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Astronaut zverejnil HÁDANKU, ktorú musel riešiť na prijímacom teste: Dokážete ju rozlúštiť?

Tim Peake
Tim Peake (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Nikto nepochybuje o tom, že astronautom sa nemôže stať hocikto. Ide o náročné povolanie, ktoré si vyžaduje značnú dávku inteligencie, technické zručnosti a schopnosť rýchlo a správne sa rozhodnúť. Britský astronaut zadal užívateľom hádanku, ktorú musel riešiť počas výberového konania do vesmírnej agentúry. Skúsite ju spolu s ostatnými vyriešiť aj vy?

Astronauti sú počas tréningov a prípravy vystavovaní mnohým simulovaným situáciám a náročným testom. Ich súčasťou sú aj rôzne hádanky zamerané na pozornosť. Britský astronaut Tim Peake nedávno jednu z nich uverejnil na Facebooku a nechal užívateľom 24 hodín na to, aby ju rozlúskli. Zadanie nezostalo bez odozvy a do riešenia sa zapojilo už takmer dvetisíc užívateľov.

Hádanku vraj dostal počas výberového konania, keď chcel získať miesto v Európskej vesmírnej agentúre ESA a nedávno ju uverejnil aj vo svojej knihe "Spýtajte sa astronauta". Užívatelia sa mali pri riešení hádanky zamerať na kocku a hlavne na bodku nakreslenú v jej spodnej časti. V mysli si mali predstaviť, že ňou otáčajú v určených smeroch. Astronauta zaujímalo, kde skončí bodka, keď kocku odkotúľate najskôr smerom k sebe, potom doľava, znovu doľava, opäť k sebe, potom doprava, potom v smere od seba a opäť doprava. Skúste to a správnu odpoveď nájdete pod obrázkom.

"Bolo úžasné čítať všetky tie odpovede. Blahoželám všetkým, ktorí napísali, že bodka skončila na dne kocky!" napísal Tim. 

Viac o téme: AstronautHádankaTim peake
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu