Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nora (79) si chce užiť Vianoce na Kanárskych ostrovoch: Pohroma s letenkami nemá konca

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MANCHESTER - Angličanka Nora Heysová mala na Vianoce letieť na Kanárske ostrovy so spoločnosťou Ryanair, no jej let zrušili, a tak zarezervovala nový u aeroliniek Monarch. Tie však o štyri dni neskôr skrachovali. Dôchodkyňa sa svojho sna o sviatkoch v teple nevzdala a objednala si tretí let, tentoraz s cestovnou kanceláriou Thomson. Nanešťastie si zle pozrela cenu a zaplatila dvojnásobok toho, čo zamýšľala.

Pasažier nakrútil rozvášnenú dvojicu v lietadle: VIDEO sexuálneho aktu pri núdzovom východe

Žena z anglického Pendletonu celkovo za lety do vytúženej destinácie, kam sa chystá so svojím partnerom Bernardom Ogdenom (83), zaplatila 1955 libier (cca 2230 eur). Ryanair jej už peniaze vrátil, no stále čaká na refundáciu od aeroliniek Monarch. Za letenky s kanceláriou Thompson vysolila 1200 libier a nemá inú možnosť, ako zostať pri tejto voľbe, pretože storno poplatok činí takmer 400 libier (približne 450 eur).

Nora (79) si chce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

"Nemohla som tomu uveriť, myslela som si, že sa zbláznim. Nič také sa mi predtým nestalo. Keď som robila rezerváciu s Thomsonom, skutočne som sa snažila nájsť dobré letenky. Bola som unavená a urobila som chybu. Zle som si prečítala cenu. Nemôžem uveriť, koľko to stojí. Teraz nedostanem peniaze späť. Nespávam a som z toho vystrašená. Cítím sa nanič. Hnevá ma to. Bude to teraz pre mňa finančne ťažké," povedala bývalá barmanka pre Manchester Evening News.

Cestovná kancelária Thomson povedala dôchodkyni, že jej bude musieť vyplatiť storno poplatok vo výške 378,6 libier alebo 30 percent sumy. "Bola som vystrašená. Okamžite som im volala kvôli zrušeniu, ale povedali mi, že musím zaplatiť. Takže zostávame s Thomsonom, aj keď je to príliš drahé. Nepodarilo sa mi nájsť žiadne iné lety, ktoré by boli lacnejšie, keď vezeme do úvahy storno poplatky," dodala.

Viac o téme: DovolenkaRyanairKanárske ostrovyMonarch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu