Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľký deň pre Eiffelovu vežu: Dnes privíta 300-miliónteho návštevníka

Eiffelova veža
Eiffelova veža (Zdroj: SITA/AP Photo/Kamil Zihnioglu, File)

PARÍŽ - Eiffelova veža vo francúzskej metropole Paríž privíta dnes svojho 300-miliónteho návštevníka od roku 1889, keď bola otvorená pre verejnosť. Informuje o tom spravodajská stanica France 24.

Prvých 1500 ľudí bude mať vstup na prvé poschodie tohto symbolu Paríža zdarma, budú však musieť zdolať 328 schodov po svojich. Na tomto poschodí ich bude čakať party s dídžejom, ktorá sa začala o 18.00 h. "Na nádvorí pod vežou budú bubny, na druhom poschodí bude džezová atmosféra a na vrchole veže návštevníkov čaká romantická atmosféra s flautovým triom," uviedol vo vyhlásení prevádzkovateľ eiffelovky SETE.

Každú polhodinu od 19.30 h do polnoci sa uskutoční "svetelná šou špeciálne vytvorená pre toto podujatie", uvádza SETE. Eiffelova veža je jednou z najobľúbenejších pamiatok sveta; vlani prilákala 5,8 milióna turistov. Parížska radnica vo februári oznámila, že okolo veže bude vytvorená nová bezpečnostná bariéra z nepriestrelného skla. Stavať sa začne túto jeseň a má trvať desať mesiacov. Je súčasťou širšej renovácie okolia veže.

Viac o téme: FrancúzskoParížEiffelova veža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu