Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nočná romantika sa v Paríži nekonala: Terorista chcel napadnúť vojaka, prihlásil sa k Daeš

Eiffelova veža
Eiffelova veža (Zdroj: SITA/AP Photo/Kamil Zihnioglu, File)

PARÍŽ - Eiffelovu vežu vo francúzskej metropole Paríži museli v noci nadnes úplne evakuovať po tom, čo sa tam o bližšie nešpecifikovaný útok pokúsil ozbrojený muž. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na francúzske policajné zdroje.

Mladý Francúz, ktorého parížska polícia v sobotu zatkla, keď sa pokúšal s nožom dostať k Eiffelovej veži, tvrdí, že chcel napadnúť vojaka a podľa vlastných slov bol v kontakte s extrémistickou organizáciou Daeš, ktorá ho na to naviedla. Informoval o tom zdroj blízky vyšetrovaniu.

Polícia v súvislosti s týmto tvrdením pristupuje k incidentu ako k pokusu o teroristický útok, zatiaľ čo pôvodne ho klasifikovala len ako bežný zločin osoby s psychickými problémami, keďže mladíka nedávno prepustili z psychiatrickej nemocnice. Muž sa narodil v roku 1998 v Mauritánii, ale má francúzske občianstvo. Jeho meno nezverejnili.

Muž s nožom v ruke sa pokúšal dostať do zabezpečeného priestoru pod vežou a kričal pri tom "Alláhu akbar", čo znamená v arabčine "Boh je veľký". Bezpečnostné zložky ho však rýchlo spacifikovali. Pri incidente nikto neutrpel zranenia. Spoločnosť, ktorá prevádzkuje pamiatku, informovala, že vežu nakrátko evakuovali, no v nedeľu ráno opäť otvorili, ako zvyčajne.

Viac o téme: Evakuáciaútok ParížEiffelova veža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu