Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Letušky omnoho radšej pracujú v ekonomickej triede, ako v prvej: Prekvapivý DÔVOD

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Nízkonákladové letecké spoločnosti sú pre mnohých z nás jediným dostupným spôsobom, ako vyskúšať leteckú prepravu. A keď sa už tlačíte na úzkom sedadle a neviete kam si uložiť nohy, možno závidíte všetkým tý,, ktorí majú možnosť vyskúšať si komfort prvej triedy. Je tu však niekto, kto by ekonomickú triedu za tú prvú nemenil. Sú to pracovníci leteckého personálu.

Okúsiť čaro prvej triedy je snom mnohých z nás. A kým potichu závidíme všetkým, ktorým je tento komfort dopriaty, letecký personál by rozhodne ekonomickú triedu za tú prvú nemenil. Potvrdili to výsledky prieskumu uverejnené na stránke Quora. Zúčastnili sa ho pracovníci leteckého personálu, ktorí majú dostatočné skúsenosti v tomto odbore a môžu tak porovnávať. Väčšina z nich označila prácu vo vyššej triede za náročnejšiu a rozhodne zložitejšiu, ako prácu v ekonomických triedach. Ak si myslíte, že všetko je o ľuďoch a v ľuďoch, nemýlite sa.

Letušky omnoho radšej pracujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Cestujúci v prvej triede si myslia, že keď platia viac, môžu od nás žiadať čokoľvek,. Často nemajú vo svojich požiadavkách hranice," vyjadril sa jeden z oslovených stewardov. Podobné alebo také isté názory zverejnili aj ďalší pracovníci leteckého personálu. Väčšina z nich uvádza, že v ekonomickej triede sa ľudia uspokoja s tým, čo im dáte a zbytočne nevymýšľajú. Navyše, často nechcú byť obťažovaní predajnými akciami priamo na palube, preto radšej spia alebo sa tak aspoň tvária.

Manželov vyhodili z lietadla: Hodinu po tom, ako zverejnili na Facebooku túto FOTO

"Cestujúci si jednoducho vezmú jedlo, nesťažujú sa. My potom pozbierame odpadky a sme hotoví. Dokonca prídu častokrát do lietadla najedení, takže im stačí už len nejaký drink," opisujú stewardi prácu v nízkonákladových aerolinkách. Jedna z letušiek v prvej triede dokonca opísala svoju prácu za frustrujúcu. "Radšej obslúžim sto cestujúcich v ekonomickej triede, ako šestnásť v prvej," odpovedala jednoznačne v prospech ekonomickej triedy. 

Letušky omnoho radšej pracujú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Počas prieskumu bola respondentom položená aj otázka ohľadom podgurážených pasažierov. Opýtaní sa mali vyjadriť k tomu, kde je práca s týmto typom cestujúcich náročnejšia. "Je to úplne jedno, kde sa opijú.  Opití sú všade rovnakí a problémy s nimi sú tiež rovnaké," zhodli sa v odpovediach stewardi a letušky. 

Viac o téme: LietadloLetuškaPrvá triedaNízkonákladovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu