Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Koniec výhovorkám, na migrénu je najlepší sex!

CLEVELAND – Sanžiť sa vyvliecť zo sexu vetou – miláčik, dnes nie, bolí ma hlava – je hlúposť. Podľa odborníkov totiž práve milostné hry veľmi účinne uvoľňujú migrénu. Ľudia trpiaci častými bolesťami hlavy majú okrem toho aj viac sexuálnej energie.

Podľa doktora Vincenta Martina z University of Cincinnati, špecialistu na bolesť hlavy, je to všechno záležitosťou serotonínu. Pri migrénovom ataku sú serotonínom riadené nervy menej aktívne. Akonáhle sa podarí ich aktivitu zvýšiť, nepríjemné pocity sa uvoľnia. Podľa expertov je práve sex najlepšou metódou, ako serotonín do mozgu rýchlo dostať.

V prípade liečenia bolesti hlavy sexom však nie je dôležitý len samotný akt, najpodstatnejšie je vyvrcholenie. „Orgazmus sám o sebe uvoľňuje serotonín a aktivuje také nervové cesty, ktoré môžu odplaviť migrénový záchvat. Takže človek musí mať orgazmus,“ tvrdí Martin.

Existujú však aj výnimky, napríklad ženy, ktoré naopak po sexe bolesť hlavy dostávajú. Ale tých je naozaj málo. „To nazývame koitálne bolesti hlavy. Sú to bolesti, ktoré sa dostavujú po sexuálnej aktivite,“ dodal.

Zaujímavé je, že ľudia s pravidelnými záchvatmi migrény majú viac sexuálnej energie a patria medzi sexuálne aktívnejších jedincov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu