Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mladík (23) nemohol dostať erekciu: Keď ale zistíte, čo to spôsobilo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Mladý Belgičan začal trpieť erektilnou dysfunkciou po tom, ako ho poškriabala mačka. Lekári varujú pred podobnými škrabancami, pretože až 40 percent týchto zvierat je nositeľom nebezpečných baktérii. Ak sa dostanú do ľudského tela, spôsobia vážne zdravotné komplikácie.

V správe uverejnenej v odbornom časopise British Medical Journal sa píše, že 23-ročný pacient z Belgicka sa nakazil zriedkavou chorobou. Mladík sa sťažoval na bolesti semenníkov a náhlu stratu erekcie. Výsledky vyšetrení odhalili, že príčinou jeho erektilnej dysfunkcie je škrabanec od mačky. "Až štyridsať percent týchto zvierat je nositeľom baktérie známej ako bartonella henselae. Nakaziť vás môžu aj milé a prítulné mačiatka," vysvetľuje lekár. 

Ťažké následky nočného tajomstva: Sledovaním porna riskujete posteľovú invaliditu

Podľa odborníka je táto baktéria prenosná tak pazúrom, ako aj ústami zvieraťa. Stačí, ak vás nakazená mačka poškriabe, prípadne vám olíže nejakú otvorenú ranku na hociktorej časti tela. Baktéria sa tak dostane do krvi a vážne ohrozí vaše zdravie.

Mladík (23) nemohol dostať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Najčastejším symptómom je zvýšená teplota. V prípade Belgičana síce išlo skôr o výnimočný prejav nákazy, ale to iba potvrdzuje fakt, že vždy treba byť opatrný a škrabance od mačiek nemožno nepodceňovať," dodal lekár. Mužovi bola nasadená trojtýždňová liečba antibiotikami a našťastie sa uzdravil. 

Viac o téme: MačkaErekciaErektilná dysfunkciaŠkrabanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu