Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Natešená mamička (26) išla na ultrazvuk, prišla ľadová sprcha: Mrzí ma to, žiadne dieťa tam nie je

Manželia vychovávajú 1,5-ročného syna Zobraziť galériu (4)
Manželia vychovávajú 1,5-ročného syna (Zdroj: Facebook)

ISLE OF SKY - Škótsky pár Siobhan a Alexander McFarlaneovci túžili po druhom dieťatku. Pozitívne výsledky tehotenského testu ich preto veľmi potešili a nadšená dvojica po čase navštívila lekára, aby všetko potvrdil. Nanešťastie, namiesto očakávanej radostnej správy prišla ľadová sprcha. Mladej žene totiž v maternici začal rásť tumor.

Dvadsaťšesťročná Siobhan a jej manžel veľmi chceli, aby mal ich osemnásťmesačný synček James súrodenca. Keď videla výsledky svojho tehotenského testu, bola šťastím bez seba a okamžite to oznámila manželovi“ Spoločne sa rozhodli, že zatiaľ nič neoznámia rodine a počkajú do konca tretieho mesiaca. Počas prvého trimestra mala Britka nevoľnosti a jediné, čo udržala v žalúdku, bolo mlieko. Všetko pripisovala tehotenstvu, pretože išlo o problémy, ktoré sú v danom období úplne bežné a pozná ich väčšina gravidných žien.

Natešená mamička (26) išla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Na konci dvanásteho týždňa išla Siobhan do nemocnice na pravidelnú kontrolu. "Sestrička mi robila sono vyšetrenie. Tvrdila, že bábätko nevidí a že máme počkať na lekára. Nerozumeli sme tomu," spomína. "Lekár nám oznámil, že ho to mrzí, ale žiadne dieťa nie je, išlo o molárne tehotenstvo." 

Natešená mamička (26) išla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Žene (27) sa v tehotenstve abnormálne väčšili prsia: Strašná diagnóza

Manželia zostali ako obarení. Gynekológ im vysvetlil, že ide o diagnózu, kedy je vajíčko ženy oplodnené, ale embryo sa nevyvíja normálne a v maternici sa tvoria abnormálne bunky. Často v takýchto prípadoch dochádza k spontánnemu potratu, ale nemusí to tak byť. V placente ženy sa vyvinie veľké množstvo cýst, ktoré sa dajú odstrániť. Ale v horších prípadoch môže všetko vyústiť až do zvláštnej formy rakoviny, ktorá sa musí okamžite liečiť. Nanešťastie, v prípade Siobhan išlo o zhubný tumor. "Celý svet sa nám začal rúcať. Vládali sme len plakať. Prišli sme do nemocnice, aby mi lekár potvrdil tehotenstvo a ja som sa dozvedela, že mám na maternici tumor. Neexistujú žiadne slová, ktoré by popísali našu bolesť," vracia sa k nešťastnej udalosti mladá žena. 

Natešená mamička (26) išla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Ďalšie mesiace boli pre celú rodinu veľmi náročné. Po odstránení nádoru začala pacientka masívne krvácať. Ďalšie testy potvrdili, že bude musieť podstúpiť päťmesačnú chemoterapiu, aby sa zastavil rast abnormálnych buniek, ktoré zostali v jej tele po operácii a šírili sa z infikovanej krvi. 

Natešená mamička (26) išla
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Siobhan zdieľa svoj príbeh, aby zvýšila povedomie o molárnom tehotenstve a vytvorila stránku JustGiving pre Charing Cross Hospital na liečbu rakoviny. Sama si uvedomuje, že keby o tejto diagnóze vedela skôr, určite by išla k lekárovi hneď, keď jej test ukázal, že je tehotná. Lekári tak mohli všetko zistiť oveľa skôr a rakovina nemusela postúpiť do takého rozsiahleho štádia. "Spoliehala som sa na výsledky tehotenského testu. Myslela som si, že je všetko v poriadku. Teraz viem, že to bola obrovská chyba."

Viac o téme: TumorMolárne tehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu