Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ste v norme? Vek môže predpovedať, koľko sexu by ste mali mať za týždeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

INDIANA - Ktoré faktory ovplyvňujú náš sexuálny život najviac? Vedci zistili, že to sú vek, pohlavie, zdravie a životný štýl. Sexuálna aktívnosť súvisí však najmä s naším vekom. Dokázala to nedávna štúdia Kinseyho inštitútu pre výskum v oblasti sexu, reprodukcie a pohlavia, vďaka ktorej vek dokáže o nás povedať, ako často máme sex. Je to však naozaj dôveryhodný ukazovateľ?

Sex šou na balkóne bytu v Chorvátsku: VIDEO Dvojica si užívala, porno za bieleho dňa

Zistenia, ktoré vedci získali najmä vďaka nášmu veku, nie sú až také prekvapivé. Niektorí ľudia vo veku od 18 do 29 rokov majú sex v priemere 112-krát za rok alebo dvakrát do týždňa. Ľudia vo veku 30 až 39 rokov mávajú sex 86-krát do roka, čo je v priemere 1,6-krát do týždňa. Tí starší - od 40 do 49 rokov sú už na tom oveľa horšie - sex mávajú v priemere 69-krát do roka.

Čo môže za nedostatok sexu? Vedci tvrdia, že najmä povinnosti, každodenný stres, obavy a s pribúdajúcim vekom aj zdravotné problémy znižujú naše libido. „Zo všetkých týchto štúdií vyplýva, že čím sme starší, tým sa nám zvyšuje riziko vzniku zdravotných problémov, čo negatívne ovplyvňuje najmä náš sexuálny život,“ napísal Dr. Justin Lehmiller.

Viac o téme: ŠtúdiaSexVek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu