Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Mladá žena nechala auto na letisku a odišla s priateľom na dovolenku: Späť dostala vrak!

Stephanie s priateľom Richom Zobraziť galériu (2)
Stephanie s priateľom Richom (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Angličanka Stephanie Blandová (31) nechala svoje auto, o ktorom tvrdí, že predtým dokonale fungovalo, na londýnskom Stanstede. Využila totiž službu Meet and Greet, čo znamená, že vodič na letisku prevezme vaše vozidlo, dá vám potvrdenie o prevzatí a odvezie ho na parkovisko. Spokojná a bez starostí odišla so svojím priateľom Richom Robinsonom (33) na týždňovú dovolenku do Portugalska, no keď si prišla po návrate prevziať svojho štvorkolesového tátoša, takmer neverila vlastným očiam.

Dovolenkári z východu sa nestačili diviť: Kvôli zmätkom sa nedostali na palubu lietadla z Antalye

Učiteľka Stephanie pre britský Mirror uviedla, že svoje Mini nechala na letisku kvôli pohodliu, ale nakoniec z toho vzišiel pravý opak. "Bol to veľmi, veľmi zlý koniec krásnej dovolenky," uviedla mladá žena, ktorá za službu zaplatila 89 libier (cca 98 eur) a očakávala, že sa jej o jej vozidlo, ktoré si mala prevziať pri návrate 27. júla, dobre postarajú.

Keď však prišla, čakala hodiny na recepcii a potom dostala vysvetlenie, že motor jej auta sa poškodil a došlo k úniku oleja v dôsledku opotrebenia. Nepojazdné auto doviezli na korbe nákladiaka. Nasledujúci deň zaplatila v autoservise ďalších 150 libier, kde jej podľa jej slov zamestnanci vysvetlili, že auto bolo zničené v dôsledku "neopatrného jazdenia".

Mladá žena nechala auto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Povedali, že to nemá absolútne nič spoločné s opotrebovaním a jediným spôsobom, ako sa to stane, je tak, že niekto s ním vyvádzal. Povedali, že by ste museli jazdiť ako blázon. Bolo to kvôli neopatrnému riadeniu zamestnancov služby Meet and Greet," tvrdí Stephanie.

Hovorca letiska Stansted sa vyjadril, že zmienené vozidlo malo už 15 rokov a pred niekoľkými tisícmi kilometrov malo podstúpiť kontrolu v servise. Podľa neho bolo auto podrobené nezávislej kontrole, ktorá odhalila problémy pravdepodobne spôsobené všeobecným opotrebením. Prešetrovanie však naďalej pokračuje a sú v kontakte s majiteľkou.

Dominikov let z Talianska poriadne meškal: Keď chcel kompenzáciu, netušil ešte, aké muky ho čakajú

Stephanie však už medzitým bola nútená kúpiť si nové auto a momentálne rokuje s poisťovňou. Tvrdí, že letisku poslala dlhú sťažnosť a žiadala o ich poistné údaje, ale odpoveď nedostala. Stále čaká na to, že sa jej aspoň ospravedlnia.

Viac o téme: ParkoviskoDovolenkaGarážLetisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu