Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéfkuchárovi po tejto OBJEDNÁVKE rupli nervy: Urobte si v tom konečne poriadok!

Táto objednávka Patricka vytočila, byť na jeho mieste, asi by aj vás Zobraziť galériu (3)
Táto objednávka Patricka vytočila, byť na jeho mieste, asi by aj vás (Zdroj: Instagram)

SYDNEY - Šéfkuchárovi z jednej austrálskej reštaurácie už došla trpezlivosť so zákazníkmi, ktorí predstierajú, že majú intoleranciu na niektoré druhy potravín a svojimi zmätočnými požiadavkami si neuvedomujú, ako komplikujú prácu kuchárom. Na sociálnej sieti im jasne naznačil a vysvetlil, aby si vo svojich "alergiách" urobili poriadok.

Podľa Patricka Friesena z reštaurácie Queen Chow v Sydney veľa zákazníkov ani alergie nemá, iba vymýšľajú a personálu robia z prípravy jedla peklo. "Chápem, že mnohí ľudia majú intoleranciu na niektoré druhy potravín a majú právo na to, aby sme to rešpektovali a vyhoveli im. Ale v mnohých prípadoch si myslím, že zákazníci iba skúšajú trpezlivosť personálu, zbytočne vymýšľajú a chcú byť zaujímaví alebo moderní," hnevá sa šéfkuchár.

Šéfkuchárovi po tejto OBJEDNÁVKE
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram)

Zoznam alergénov je uvedený v jedálnom lístku a sami by mali vedieť, čo je pre nich škodlivé. Od kuchára vždy očakávajú, že si nejako poradí a surovinu niečím nahradí. Ale niekedy je to naozaj nemožné. "Pri každej objednávke zákazníci upozornia čašníka na svoju alergiu a on si robí poznámky na objednávací lístok, aby som o tom vedel. Keď to čítam, často nechápem," pokračuje nahnevaný Patrick. 

Pizzeria dostala veľmi podivnú objednávku: Chcem salámu, kura a k tomu... To fakt?!

Podľa neho nie je normálne, keď si pod objednávkou na ustricovú omáčku nájde poznámku "alergia na mäkkýše." Ako sa dá pripraviť ustricová omáčka bez ustríc? Alebo ako môže zákazník uviesť alergiu na lepok, keď si objednáva biely pšeničný chlieb? To je ten istý prípad, ako keď si vegetarián objedná kuracie krídelká. "Minule sedelo za stolom osem hostí, sedem z nich malo nejakú zvláštnu požiadavku. A z vedľajšieho stola prišli ďalšie dve podobné," opisuje častokrát zložitú situáciu v reštaurácii kuchár. 

Keď si alergici objednávajú jedlo, na ktoré sú alergickí
Zobraziť galériu (3)
Keď si alergici objednávajú jedlo, na ktoré sú alergickí  (Zdroj: Instagram)

Príprava jedla sa tak mení na katastrofu a pre kuchára je veľmi náročná. Podľa Friesena skutoční alergici nemôžu takto vymýšľať. Tí rešpektujú zoznam alergénov a z jedálneho lístka si vyberajú to, čo naozaj môžu jesť. Patrick už stratil s neuskutočniteľnými požiadavkami "alergikov" trpezlivosť a poslal im cez sociálnu sieť ostrý odkaz, aby si urobili vo svojom stravovaní poriadok . Na jeho status reagujú najmä alergici a súhlasia s jeho názorom. Množstvo lajkov potvrdzuje, že jeho hnev je oprávnený. 

Viac o téme: ReštauráciaAlergiaObjednávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu