Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Chlapček (†9) si dal v školskej jedálni rybie prsty: Náhla smrť a reakcia kuchárky

Chlapček zomrel po zjedení obeda v školskej jedálni Zobraziť galériu (3)
Chlapček zomrel po zjedení obeda v školskej jedálni (Zdroj: FB/Al-Hijrah School, Profimedia.sk)

BIRMINGHAM – Malý deväťročný chlapec si v školskej jedálni vychutnával jedlo, ktoré obľubuje snáď každé dieťa. Rybie prsty s hranolkami sa pre školáčika stali posledným obedom v jeho krátkom živote. Alergia a pravdepodobne nezodpovední učitelia boli dôvodom úmrtia nevinného dieťaťa. Zdrvená rodina zo straty svojho anjelika obviňuje zamestnancov. Polícia prípad vyšetruje.

Ismaeel Ashraf z Birminghamu si vychutnal v školskej jedálni jedlo, ktoré kuchárky servírovali. Nebolo to nič iné, ako obľúbené rybie prsty s hranolčekmi. Nejde síce o najzdravšie jedlo aké existuje, no nikoho by ani v zlom sne nenapadlo, že malého školáka pripraví o život.

Ťažkosti po obede

Od obede ubehla asi hodina a deväťročného Ismaeela začalo pobolievať bruško. Učiteľ, ktorý ho mal na starosť sa prvotne voči situácií zachoval ignorantsky a zdravotné problémy svojho žiaka nebral vážne. Neskôr sa však chlapcov stav zhoršil, čo učiteľa prinútilo privolať záchranku. Tá na miesto dorazila v krátkej chvíli a žiaka rýchlo previezla do nemocnice. Žiaľ chlapcov zdravotný stav už bol tak vážny, že sa ho nepodarilo zachrániť. Krátko po prijatí do nemocnice Ismaeel zomrel.

FOTO Chlapček (†9) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Zrútení rodičia zo smrti svojho milovaného synčeka obviňujú školu. Tá podľa ich názoru zanedbala starostlivosť o ich dieťa. Chlapec totiž trpel potravinovou alergiou. Zoznam potravín, ktorým sa ich anjelik musí vyhýbať spísali. Ismaeel sa musel vyhýbať jedlám ako kiwi, mliečne výrobky, orechy a nakoniec aj rybám. Realita, ktorá ale nastala sa dá nazvať iba ignorácia zo strany učiteľov.

FOTO Chlapček (†9) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Al-Hijrah School, Profimedia.sk)

K tragédii sa vyjadrila aj školská kuchárka Jemmy Sheediová. Tá sa vraj svojho šéfa pýtala, či má servírovať rybie prsty aj deťom, ktoré trpia alergiou na ryby. Aká bola odpoveď sa dá len dedukovať, keďže sa k alergikovi dostali. Polícia sa prípadom zaoberá a vedie vyšetrovanie. Doposiaľ nie je jasné, aké tresty nakoniec padnú. 

Viac o téme: AlergiaTragédiaSmrťChlapček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu