Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dievčina poslala expriateľovi ospravedlňujúci list: Ten ju vysmial najhoršie, ako len mohol

List, ktorý všetko odštartoval Zobraziť galériu (2)
List, ktorý všetko odštartoval (Zdroj: Foto: Twitter/Nick Lutz‏)

FLORIDA - Ospravedlňujúci list poriadne zmenil život študentovi floridskej univerzity. Jeho bývalá priateľka mu venovala pár slov, ktoré jej mali pomôcť pri návrate k svojej láske. Všetko ale dopadlo inak. Nickova nevhodná reakcia bola vyhodnotená ako kyberšikana. Potrestaniu za svoje nevhodné správanie sa nevyhol.

Priateľka Nicka Lutza sa nevedela zmieriť s tým, že sa s ňou jej láska rozišla. Snažila sa vzťah zachrániť, a tak napísala svojmu bývalému priateľovi list, v ktorom sa mu za svoje správanie ospravedlnila a prosila ho, aby sa k nej vrátil. On bol ale o svojom rozhodnutí presvedčený a tak zareagoval svojsky. Opravil všetky gramatické chyby a vyznačil zle zoštylizované úseky.

Dievčina poslala expriateľovi ospravedlňujúci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Twitter/Nick Lutz‏)

Opravený list jej následne odoslal späť a taktiež ho zverejnil na sociálnej sieti Twitter s popiskom: "Keď vám vaša bývalá priateľka napíše ospravedlňujúci list, vy jej ho oznámkujete a pošlete späť." Nickovej bývalej priateľke to ale ani náhodou neprišlo vtipné a zakročila. Túto jeho reakciu považovala za kyberšikanu a rozhodla sa osloviť kanceláriu šerifa, kde neuspela. Nevzdala sa  a obrátila sa na univerzitu, kde Nick študoval.

Rozhodnutie floridskej univerzity

Univerzita podnet nahnevanej bývalej priateľky neodignorovala a dôsledky sa dostavili okamžite. Študentovi Nickovi Lutzovi bolo za jeho správanie pozastavené štúdium na letný aj zimný semester v roku 2017. Ako argument uviedli, že Nick porušil svojím nevhodným správaním univerzitný kódex správania sa.

Študent sa ale nenechal zastrašiť a toto rozhodnutie zdieľal na sociálnych sieťach ako varovanie pre ostatných študentov. Vo svojom príspevku si neodpustil kritiku na adresu univerzity a k obmedzovaniu jeho slobodného vyjadrovania. Najsilnejší argument ale použil študentov právnik. Ten uviedol, že nikde nebolo zverejnené meno bývalej priateľky. Univerzita pravdepodobne nemala na výber, k ničomu sa nevyjadrila, no zverejnila, že žiadne rozhodnutie nie je neodvolateľné.

Po nejakom čase Nick opäť zverejnil nový príspevok, v ktorom prezradil, že všetky obvinenia voči jeho osobe boli stiahnuté. Nezabudol ale podotknúť, že on aj jeho rodina sa kvôli tomuto univerzitnému rozhodnutia ocitli v stresovej situácii a všetci sú radi, že je celý prípad vyriešený. 

Viac o téme: LáskaListOspravedlnenieKyberšikanaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu