Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Austrálčana pripravil zúrivý býk o palec na ruke: Chirurg prišiel s netypickým nápadom na FOTO

Zac dostal nový prst - z vlastnej nohy Zobraziť galériu (2)
Zac dostal nový prst - z vlastnej nohy (Zdroj: profimedia.sk/Zerna/Newspix/REX/Shutterstock)

CANBERRA - Palec pravej ruky, o ktorý 20-ročného Austrálčana pripravil býk, nahradili chirurgovia palcom z mladíkovej nohy, napísal dnes spravodajský server BBC. K nezvyčajnému riešeniu, ktoré zabralo osem hodín, sa lekári uchýlili po tom, čo sa dvakrát neúspešne pokúsili mladému mužovi prioperovať pôvodný prst.

Ku zraneniu Zac Mitchell prišiel v apríli na dobytčej farme v štáte Západná Austrália. "Býk mi skopol ruku k plotu," popísal incident Mitchell. Jeho spolupracovníci sa snažili okamžite po nehode palec uchovať. "Palec dali do chladiaceho boxu s ľadom," povedal mladík BBC. Potom bol Mitchell letecky dopravený do nemocnice v Perthe, ale lekárom sa nepodarilo Mitchellovi palec napriek všetkej snahe zachrániť.

Hoci mladý muž nechcel sprvu o nápade chirurgov použiť palec z nohy ani počuť, nakoniec s transplantáciou, ktorá prebehla pred dvoma týždňami v nemocnici Sydney Eye Hospital, súhlasil.

Austrálčana pripravil zúrivý býk
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk/Zerna/Newspix/REX/Shutterstock)

Nad Mitchellovým zdráhaním sa nijako nepozastavuje ani vedúci plastický chirurg Sean Nicklin. "Je to trochu bláznivý nápad a (pacienti) nechcú, aby prišli k zraneniu inej časti tela," vysvetlil Nicklin. "Keď má človek dobré štyri prsty, ale chýba protiľahlý palec, ruka stráca mnohé zo svojich funkcií," dodal plastický chirurg. Mladíka teraz čaká viac ako ročná rehabilitácia, potom sa plánuje vrátiť k práci na farme.

Viac o téme: OperáciaTransplantáciaPalecAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu