Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rodina mala podozrenie, že babičku v domove týrajú: VIDEO to potvrdilo

Draperová strieka starenke do tváre sprej Zobraziť galériu (3)
Draperová strieka starenke do tváre sprej (Zdroj: youtube/NH-65 PRODUCTIONS)

BIRMINGHAM - Bezhraničná krutosť a bezohľadnosť! Aj tak by sme mohli charakterizovať správanie istej britskej opatrovateľky, ktorá svojej bezvládnej 77-ročnej klientke nastriekala do očí aerosólový sprej. Bráni sa slovami, že nie je zviera, no video vypovedá o inom.

Jej tvrdenie, že to nie je pravda, nijako neobstálo pred súdom. Rodina dôchodkyne má videozáznam, na ktorom je pohoršujúce správanie opatrovateľky Perry Locksovej zaznamenané. 

Rodina mala podozrenie, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/NH-65 PRODUCTIONS)

Rodina chorej a bezvládnej Betty Boylanovej si už dávnejšie všimla na jej tele modrinu. To bol dôvod, prečo nainštalovali kameru v miestnosti, v ktorej sa o starú dámu starala Draperová. Bohužiaľ sa obavy z nevhodného správania opatrovateľky potvrdili. Videozáznam dokázal, že seniorku týra. Do očí jej nastriekala aerosólový sprej.

Rodina mala podozrenie, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/NH-65 PRODUCTIONS)

Draperová sa za svoj čin zodpovedá pred súdom. Tvrdí, že nič nespáchala, no video hovorí za všetko. Vidno na ňom, ako sa stará pani v rámci svojich možností bráni a prosí, aby ošetrovateľka prestala. No prokurátorka bola nekompromisná.  K zamestnankyni domova so sedemnásťročnou praxou bola nekompromisná. "Slová, ktoré sa snaží bezvládna Betty vysloviť, sú "zastavte to". Pritom sa dusí a kašle a výrazom tváre dáva najavo, aké je to celé pre ňu nepríjemné," vyhlásila na pojednávaní.

VIDEO hyenizmu od opatrovateľky: Za to, čo spravila babičke s demenciou, by ste ju... 

Zdravotný stav Boylenovej je veľmi vážny, nevládze sa hýbať a nie je schopná ani otáčať hlavou. Za mimoriadne kruté sa dá označiť aj tvrdenie bezohľadnej opatrovateľky, ktorá sa s ironickým smiechom snažila svoju kolegyňu presvedčiť, že vôňa aerosólového spreju je príjemnejšia ako ostatné pachy, ktoré sa okolo úbohej dôchodkyne šíria.

Rodina mala podozrenie, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/NH-65 PRODUCTIONS)

"Je nám úprimne ľúto, že sa to stalo a ospravedlňujeme sa za trápenie, ktoré bolo spôsobené rodine pani Boylanovej. Sme hrdí na starostlivosť, ktorú naši pracovníci poskytujú, ale takéto správanie nebudeme tolerovať v žiadnom z našich domovov," vyjadrila sa Vivienne Birchová, šéfka medzinárodnej zdravotníckej skupiny Bupa so sídlom vo Veľkej Británii

Teraz už bývalá zamestnankyňa domova Draperová sa na súde bránila a vysvetľovala, že jej konanie je nesprávne chápané.  "Nie som zviera, toto by som neurobila," snažila sa presvedčiť prítomných na súde v Birminghame. V nadväznosti na odsúdenie jej obhajca Peter Ricketts uviedol, že trestný čin nepoškodil obeť, "len" jej spôsobil okamžité, nepríjemné pocity. Súd o prípade rozhodne 24. júla. 

Viac o téme: TýranieOpatrovateľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu