Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Tínedžer sa v Grécku nechal potetovať henou, ostal znetvorený

James musí teraz žiť s touto jazvou Zobraziť galériu (2)
James musí teraz žiť s touto jazvou (Zdroj: Twitter)

CARDIFF - Tínedžer, ktorý si počas dovolenky na gréckom ostrove Zakynthos nechal potetovať tvár, to poriane oľutoval. Ostala mu totiž po ňom hnusná jazva, ktorá nezmizne skôr než o tri roky. V tejto súvislosti sa ozvali aj ďalší mladí ľudia, ktorí majú negatívne skúsenosti s tetovaním henou.

Osemnásťročný James Colley z Walesu trávil s kamarátmi dovolenku v Grécku, keď dostal nápad, že sa nechá potetovať. A to rovno na tvár. Páčil sa mu vzor, ktorý má boxer Mike Tyson a nechal sa inšpirovať. Nešlo o trvalé tetovanie, ale dočasné vo forme heny za desať eur, ktoré malo po umytí zmiznúť. To sa ale nestalo. Namiesto toho hena mladíkovi spálila kožu a zanechala na nej obrovskú červenú jazvu. Je možné, že zmizne až o tri až päť rokov. 

FOTO Tínedžer sa v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

FOTO Tínedžer sa v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Varovanie pred dovolenkou: Dievčina (22) sa dala v Maroku tetovať, strašná reakcia

Po tom, ako James zverejnil fotku svojej znetvorenej tváre na Twitteri, sa ozvali ďalší užívatelia, ktorí dopadli podobne ako on. Pohľad na nich teda vôbec nie je pekný. 

Odborníci pred tetovaním henou už viackrát varovali. Bežne sa totiž stáva, že u dotyčného sa dostaví silná alergická reakcia, v dôsledku ktorej mu ostane jazva. Väčšinou sa ľudia týmto spôsobom dajú potetovať na dovolenke či festivale. "Čierna pasta nachádzajúca sa v týchto dočasných tetovaniach môže obsahovať vysoké hodnoty chemického farbiva, ktoré je tak silné a toxické, že je nelegálne ich používať na kožu," vysvetlili britskí experti. 

Viac o téme: DovolenkaTetovanieHena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu