Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Kráska (30) si splnila sen a stala sa najmladšou pilotkou boeingu

Anny to v uniforme pilota svedčí Zobraziť galériu (2)
Anny to v uniforme pilota svedčí (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Anny Divya má len 30 rokov, no už sa z nej stala najmladšia žena, ktorá kedy pilotovala Boeing 777. Splnenie jej sna však nebolo prechádzkou ružovou záhradou. Musela sa vyrovnať s odporom príbuzných, jazykovými problémami aj nedostatkom peňazí. O to viac môže byť dnes na seba pyšná.

Žena urobila kvôli diamantom nevídanú vec: Oklamala všetkých chlapov a zbohatla

Anny, ktorá vyrastala v Andhra Pradeshi v Indii, sa v 17 rokoch rozhodla pre kariéru v letectve. Hoci ju v tom jej rodičia podporovali, ostatným príbuzným to nebolo vôbec po chuti. Našťastie sa jej podarilo dostať na tamojšiu leteckú školu a odtiaľ na výcvik do Španielska a Londýna, aby sa z nej mohla stať pilotka komerčných letov.

Mladá žena svoj úspech pripisuje svojej matke a otcovi, dôstojníkovi na dôchodku, ktorí jej finančne pomáhali pokryť náklady na vzdelanie napriek tomu, že nemali žiadnu istotu, že sa po škole uchytí a bude im môcť ich vklad vrátiť.

"Som vďačná svojim rodičom a učiteľom za to, kým som dnes. Moji rodičia skutočne verili v môj cieľ a dovolili mi, aby som lietala," uviedla Anny pre Times Now. Pripustila, že to spočiatku vôbec nebolo ľahké. Vysmievali sa jej za jej zlú angličtinu, no ona pochopila, že musí rozprávať a rozprávať, aby sa zbavila robenia chýb.

FOTO Kráska (30) si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Keď sa jej jazykové schopnosti zlepšili, odcestovala ako 19-ročná na ďalšiu odbornú prípravu do Španielska, kde prvýkrát letela s Boeingom 737. Vo veku 21 rokov ju poslali do Londýna, aby dokončila výcvik a prvýkrát sa jej dostal do rúk Boeing 777.

Anny však nie je len pilotka a veľmi sympatická žena, vie hrať na klavír, rada tancuje a navyše má postgraduálny titul z práva.

Viac o téme: BoeingPilotkaAnny Divya
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu