Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najúspešnejšia slovenská podnikateľka roka: Pri boji s rakovinou objavila zázračnú vodu

Julianna Hložek Grmannová pri slávnostnom preberaní ocenenia. Zobraziť galériu (4)
Julianna Hložek Grmannová pri slávnostnom preberaní ocenenia. (Zdroj: archív Julianny Hložek Grmannovej)

BRATISLAVA – Pred desiatimi rokmi jej diagnostikovali agresívnu formu rakoviny. Dnes by mohla Julianna Hložek Grmannová povedať, že dostala od života druhú šancu - preto, aby dávala nádej aj iným. Vďaka inšpirácii, ktorú jej prinieslo práve zákerné ochorenie, sa stala Podnikateľkou Slovenska 2016.

Julianna Hložek Grmannová je zakladateľkou úspešnej firmy OxySlovakia, ktorá stavia na poznatkoch kyslíkovej terapie. „Bolo to deväť rokov tvrdej dennodennej driny, práce, vzdelávania sa, pokusov a omylov,“ spomína na začiatky svojho podnikania úspešná Slovenka. K založeniu firmy ju, netradične, inšpirovalo onkologické ochorenie.

Oľga Pietruchová o feminizme: Ženám sa investícia do vzdelania neoplatí tak, ako mužom

Lekári mladej žene diagnostikovali non-Hodgkinov lymfóm v predposlednom štádiu a dávali jej len mizivú nádej na uzdravenie. Podstúpila chemoterapiu a následne aj transplantáciu kostnej drene. V tom čase tiež čakala dieťa, ktoré sa, žiaľ, odborníkom nepodarilo zachrániť. Matka však dostala druhú šancu. „Počas celej klasickej liečby som ako alternatívu brala kyslíkové inhalácie. Môj lekár o tom vedel a žiadne námietky nemal. Cítila som sa po nich silnejšie. Hlavne som vedela, že kyslík v koncentrovanej forme pôsobí protizápalovo,“ vysvetľuje. Kyslíková terapia sa pre dakedajšiu onkologickú pacientku stala návykom, bez ktorého si nevedela predstaviť deň, doslova sa na ňu upla. Objavila dokonca informácie o vedeckých prácach, v ktorých o účinkoch kyslíkovej terapie písali písali aj renomovaní experti. „Dnes ju používam nielen ako prevenciu, ale aj ako elixír mladosti,“ hovorí.

Niekoľko zdravotných benefitov

Tzv. kyslíková voda, ktorú predáva firma slovenskej podnikateľky, je vlastne voda s vysoko koncentrovaným obsahom kyslíka. Hoci sa na Slovensku táto novinka ešte len dostáva do širokého povedomia, v zahraničí je známa už dlhšie. Ako podčiarkuje Julianna Grmannová, balená je v plechovkách, pretože  najlepšie uchovávajú vysoký obsah kyslíka vo vode a súčasne sú dobre recyklovateľné.

Najúspešnejšia slovenská podnikateľka roka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Julianny Hložek Grmannovej)

„Kým bežná pitná voda predávaná na Slovensku má obsah kyslíka na liter 7-9 mg/l, Oxywater má 90 mg/l. Ľudia si často myslia, že sú vo vode bublinky, ale nie je to pravda. Pravá kyslíková voda je bezbublinková. Kyslík totiž pri obohacovaní vody netvorí bublinky,“ upozorňuje s tým, že výrobcovia „bublinkových“ vôd s nízkym obsahom kyslíka spotrebiteľov veľakrát mätú.

Podľa úspešnej Slovenky má pitie kyslíkovej vody niekoľko benefitov. Pôsobí protizápalovo, a zároveň veľmi osviežujúco. Navyše, po vypití kávy dokáže takáto voda odstrániť povlak na zuboch jednoduchým prepláchnutím úst. „Úžasný je aj jej hojivý efekt. V minulosti sa napríklad používal silno koncentrovaný kyslík vo vodnom roztoku pri liečbe obetí požiarov, keď urýchľoval hojenie otvorených rán,“ ozrejmuje.

Cesta za snom plná prekážok

Predtým, ako podnikateľka s kyslíkovou vodou prerazila na trhu, musela bojovať s kritikmi aj skeptikmi. „Vo svete je pojem OOT (oxygen oral therapy – pitie kyslíkovej vody) známy už od roku 1971. Mne samej inhalácie kyslíka v období choroby veľmi pomohli. Kým sme však Oxywater uviedli na trh a mali odborného garanta vo farmácii, na internete ma rozobrali na drobné, moje odpovede k príspevkom zakázali a nebolo možné vložiť ani len odkaz na vedecké práce,“ poznamenáva.

Úspech sa však dostavil aj napriek prekážkam a Julianna Hložek Grmannová dnes patrí medzi známe slovenské podnikateľky, ktoré v biznise prerazili ako zástupkyne „nežného pohlavia“. „Všetky ženy na Slovensku, ktoré podnikajú, musia byť multifunkčné a hlavne stále ochotné učiť sa niečo nové. Keby mi bol kedysi niekto povedal, že budem musieť riešiť ako a koľko paliet uložiť efektívne do kontajnera rôznych typov, tak sa zasmejem. Našťastie, moja povaha nepozná slovko nie a životné okolnosti ma ešte viac zocelili,“ svojrázne tvrdí žena, ktorá dokázala zvrátiť zlý osud. „Práca bola pre mňa najlepšou terapiou na životné straty,“ priznáva po smrti nenarodeného dieťaťa.

Najúspešnejšia slovenská podnikateľka roka:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív Julianny Hložek Grmannovej)

Vo voľnom čase sa podnikateľka venuje športovaniu a snaží sa udržať si zdravý životný štýl. Cena Podnikateľka Slovenska 2016, ktorú v marci tohto roka Julianna Grmannová dostala, jej dodala ďalšiu energiu a chuť do práce. „Cenu som dostala za vytvorenie úplne novej kategórie na trhu. Bola som prvá, kto mal odvahu vytvoriť a umiestniť značku podľa tejto patentovanej technológie na trh a raziť si cestu na takom malom priestore, akým je Slovensko. Ocenenie ma veľmi potešilo a dodalo mi odvahu na zahraničný export,“ nahlas uvažuje o budúcich plánoch Slovenka, ktorá by chcela kyslíkovú vodu predávať aj v zahraničí. To je ďalšia a najväčšia výzva, ktorá teraz stojí pred cieľavedomou podnikateľkou.  

Viac o téme: Julianna Hložek GrmannováPodnikateľka Slovenska 2016OxySlovakia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu