Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nezvyčajný príbeh: Zistil, že jeho dedkovia bojovali v II. svetovej proti sebe, nacista žil dlhšie

Američan a Nemec
Američan a Nemec (Zdroj: Reddit/Dylan Lanza)

NEW YORK - Ako sa vraví, najzaujímavejšie príbehy píše sám život. Svoje o tom určite vie aj istý Američan, ktorý sa podelil na internete s perličkou z minulosti svojej rodiny. Jeden jeho starý otec totiž pochádzal z Nemecka, druhý zo Spojených štátov a bojovali proti sebe počas druhej svetovej vojny.

Slováci prežili holokaust a po 70 rokoch zistili šokujúcu vec: Stačila maličkosť a obaja to vedeli

"Volám sa Dylan, žijem v USA a mám nemecké aj americké občianstvo. Môj dedko z otcovej strany bol navigátor amerických leteckých síl a dostal Purpurové srdce. Môj starý otec z matkinej strany bol vojakom v nemeckej armáde," napísal Dylan Lanza na stránke Reddit.

Po vojne sa jeden z nich vrátil do rodného Düsseldorfu a druhý do Greatnecku v štáte New York. O niekoľko mesiacov neskôr Dylanova matka opustila Nemecko, pretože dostala príležitosť pracovať v New Yorku ako učiteľka.

Po príchode do USA chodievala každý deň do školy cez Central Park a práve tam sa pri fontáne stretla s Dylanovým otcom, ktorý tu bol na prechádzke so psom. Dvojica sa do seba zamilovala a rozhodla sa svoj vzťah potvrdiť manželským sľubom.

Nezvyčajný príbeh: Zistil, že
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Reddit/Dylan Lanza)

Na svadbe sa mohli navzájom porozprávať aj obaja vojnoví veteráni, keďže všetci hostia boli natlačení na malej terase, ale o tom, že k stretnutiu naozaj došlo, Dylan nemá žiadny dôkaz a jeho rodičia si to nepamätajú.

Starý otec v Amerike skonal ešte predtým, ako sa Dylan narodil a dedko v Nemecku zomrel v roku 2009. Každopádne ani hrôzy vojny nezabránili tomu, aby sa deti mužov, ktorí stáli počas konfliktu na znepriatelených stranách, nevybrali úplne inou cestou.

Viac o téme: Druhá svetová vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu