Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trapas: Bratislava je v Čechách

Ponúkaný suvenír s potlačou Slovakia a Bratislava, ktoré výrobca omylom umiestnil na mapu Českej republiky. Zobraziť galériu (3)
Ponúkaný suvenír s potlačou Slovakia a Bratislava, ktoré výrobca omylom umiestnil na mapu Českej republiky. (Zdroj: Nový Čas)

FOSTER CITY - Všetko je inak. Z Česka sa stlačením klávesy enter stalo Slovensko a jeho hlavným mestom sa jedným kliknutím stala Bratislava.

Z amerického pohľadu na svet je to zanedbateľný posun. Zvykli sme si už na problém s rozlíšením Slovenska a Slovinska nielen u politikov, ale aj v médiách svetovej veľmoci. Vôbec preto neprekvapuje, keď takýto škriatok zaúraduje občas aj v iných oblastiach.

Čitateľ nás upozornil, že isté rezervy v európskom zemepise má aj veľký internetový obchod z Kalifornie, ktorý ponúka vlastnú či prinesenú potlač na najrozličnejšie veci: tričká, hrnčeky, šiltovky, tašky, plyšáky...

Mapa Slovenska zo serveru www.cafepress.com je však predsa len trochu čudná: ide totiž o hrubý pôdorys Českej republiky označený ako Slovensko. Hlavným mestom tohto nového útvaru je Bratislava, umiestnená približne v polohe, kde sa v skutočnosti nachádza Praha. Zaujímavé pritom je, že v sedemčlennom vedení úspešnej spoločnosti sedí aj Jill Kulick, ktorej priezvisko svedčí o európskych koreňoch. Možno však výrobca rátal s tým, že práve takýto rozkošný kartografický zásah zvýši obrat.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu