Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Rus (26) si do hrude nechal vložiť nezvyčajný implantát

Kompas v hrudi
Kompas v hrudi (Zdroj: Instagram/diakovevgeny)

MOSKVA - Dvadsaťšesťročný programátor z Novosibirska svojim kúskom zaujal na sociálnych sieťach aj otrlých krajanov: nechal si implantoval do hrude kompas, ktorý sa rozvibruje, keď sa muž natočí tvárou k severu. "Lišajník už nepotrebuje," komentujú počin znalci, zrejme zvyknutí orientovať sa podľa tejto prírodnej pomôcky.

Kráska (24) na FOTO neuniesla smrť priateľa: Svoje telo zapredala bizarnej závislosti

Daniil Lytkin je podľa médií prvým Rusom, ktorý čosi takého podstúpil. Z minulosti má aj bežný piercing, ale keď sa dozvedel o projekte britskej spoločnosti Cyborg Nest, v predstihu si objednal telesný kompas North Sense, a to ešte v čase, keď ho firma ešte len vyvíjala. Mal tak výhodnejšiu uvádzaciu cenu - 250 libier (cca 295 eur). Následne si čip-kompas nechal tatérom implantovať.

FOTO Rus (26) si
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Instagram/diakovevgeny)

"Keď sa ma pýtajú, načo potrebujem kompas v hrudi, odpovedám, že je to super," tvrdí Lytkin. "Ak mám ísť viac do hĺbky, tak to súvisí s ideou transhumanity a kyborgov. Praktický cieľ v podobe navigácie som nemal, ale vždy ma lákala myšlienka rozšíriť možnosti svojho tela. Človek je schopný vnímať mizivú časť toho, čo sa deje okolo," vysvetlil podľa serveru Newsru.com. "Predpokladám, že časom prestanem vibrácie vnímať a že sa to premení v nejaké nové vnímanie smeru," dodal.

Viac o téme: KompasImplantovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu