Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ďalší škandál United Airlines: Invalidnú starenku (94) mali donútiť celú cestu trpieť!

Ledva sa dokáže postaviť na nohy Zobraziť galériu (3)
Ledva sa dokáže postaviť na nohy (Zdroj: Facebook)

LOS ANGELES - Ešte nestihol odoznieť škandál United Airlines, ktoré nechali hrubým spôsobom vyviesť z paluby svojho lietadla jedného pasažiera a už majú na krku druhý. Tentokrát mali staručkú dôchodkyňu, ktorá si zaplatila za biznis triedu, presadiť do ekonomickej.

Deväťdesiatštyriročná Paz Orquizová bola v austrálskom Melbourne navštíviť príbuzných. Pred pár dňami sa vracala späť do Los Angeles v USA. Starenka trpí viacerými ťažkými ochoreniami vrátane rozšírenej artritídy, a preto sa jej rodina zložila na letenku v biznis triede v prepočte za viac ako  3000 eur, aby bol šestnásťhodinový let pre ňu čo najpohodlnejší. No stal sa presný opak - s United Airlines zažila obrovskú traumu. 

Ďalší škandál United Airlines:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Orquizovej dcéra Rose bola taktiež na palube, ale sedela v ekonomickej triede. Posádku poprosila, či nemôže na chvíľu ísť za mamou, aby jej pomohla nastaviť sedadlo do správnej polohy či otvoriť jedlo. Letušky podľa jej slov totiž neboli ochotné krehučkej Paz pomôcť. A nielen to; Rose totiž povedali, že dokým si tiež nezakúpi letenku v biznis triede, nebude sa tam môcť ísť pozrieť za mamou. Rose preto nemala na výber a musela nechať svoju matku premiestniť k sebe do ekonomickej triedy, aby jej mohla asistovať s vecami, ktoré sama nezvláda. 

Ďalší škandál United Airlines:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"To nie je normálne, ako moju babku nechali trpieť. Keď pristála v Austrálii, jej nohy boli úplne opuchnuté, mala stuhnutý krk a celkovo sa cítila veľmi zle. Doteraz je z toho, čo sa stalo, vo veľkom strese," povedala vnučka dôchodkyne, Marianne Santos Aguilarová. 

Ďalší škandál United Airlines:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Rodina podala oficiálnu sťažnosť, na ktorú letecká spoločnosť reagovala tým, že Orquizovej ponúkla preplatenie pôvodnej letenky v biznis triede a k tomu cestovné poukážky v hodnote 470 eur. To ale zažitú traumu nezalepí. "Strašne nás mrzí, že tento príšerný let domov do Melbourne bude poslednou spomienkou mojej starej mamy na výlet do Ameriky, ktorý by bol inak úžasným rodinným stretnutím. Chcem garanciu, že to, čo sa stalo babičke, sa už nikdy nestane žiadnej postihnutému alebo starému pasažierovi," poznamenala Aguilarová. 

Informácia o údajnom hrubom prístupe posádky United Airlines prichádza po tom, ako len pred niekoľkými dňami nechala z lietadla násilím vyvliecť jedného cestujúceho kvôli tomu, že let bol preplnený.Šesťdesiatdeväťročný David Dao, ktorý pracuje ako lekár, odmietol vystúpiť po tom, ako ho spolu s ďalšími troma pasažiermi náhodne vybral počítač a vylúčil z letu z Chicaga do Lousville. 

Viac o téme: United airlinesŠkandál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu