Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž sa bol poprechádzať s rodinou: Jedno uhryznutie a on možno príde o všetky končatiny

Terry v nemocnici bojuje o život
Terry v nemocnici bojuje o život (Zdroj: gofundme.com)

MEBLOURNE - Šesťdesiatpäťročnému mužovi hrozí, že príde o všetky svoje končatiny. Pred časom totiž navštívil Austráliu, kde ho pohrýzol pavúk, no a odvtedy sa jeho život zmenil na nočnú moru. A tá sa ešte zďaleka neskončila.

Koncom februára letel Terry Pareja, ktorý pochádza z Filipín, za rodinou do austrálskeho mesta Birchip. Počas prechádzky ho tu pohrýzol pavúk. Do rany sa mu krátko nato dostala infekcia a okolité tkanivo začalo odhnívať. V dôsledku toho museli mužovi amputovať obidve nohy. Teraz navyše hrozí, že príde aj o obe ruky, pretože šírenie zákernej požierajúcej infekcie sa doposiaľ nepodarilo zastaviť. Okrem toho Terrymu zlyhávajú aj obličky. 

Muž sa bol poprechádzať
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: gofundme.com)

Medicínski experti portálu news.com.au povedali, že sa počas svojej praxe ešte nikdy nestretli s tak extrémnou reakciou na pavúčí jed. Parejova dcéra založila zbierku na stránke GoFundMe.com, aby zohnala peniaze na otcovu liečbu. Pred cestou do Austrálie sa totiž nepoistil, takže všetky náklady bude musieť hradiť sám. 

Chlapcovi sa stalo osudným, že si dal večer čisté pyžamo: O pár hodín bol mŕtvy

Mladej žene sa už podarilo vyzbierať zhruba 40-tisíc austrálskych dolárov, no potrebuje až stotisíc. "Nie sme bohatí, preto vás prosím, pomôžte môjmu otcovi zaplatiť za nemocničné výdavky," napísala. 

Viac o téme: AustráliaAmputáciaInfekciaUhryznutie pavúkom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu