Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vedci len bezradne krútia hlavou: VIDEO V Číne našli záhadnú hrobku

Komu patrila? Zobraziť galériu (2)
Komu patrila? (Zdroj: YouTube)

PEKING - Na stavenisku v centrálnej Číne objavili pyramídy, ktoré by sa hodili skôr k územiu egyptských faraónov, než práve sem. Podivný hrob je zatiaľ veľkou záhadou aj pre vedcov.

Unikátny objav v novodobom dive sveta: Archeológovia našli niečo zvláštne v mayskej pyramíde

Pohrebná komora bola podľa portálu thesun.co.uk nájdená v Zhengzhou, v provincii Henan. Archeológovia ju odokryli spolu s ďalším útvarom v tvare valca, o ktorom sa domnievajú, že je to pohrebisko.

Vedci len bezradne krútia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Je možné, že 30 metrov dlhá a osem metrov široká komora patrila dynastii Han (202 p.n.l.- 220 n.l.), ktorá vládla počas zlatého veku Číny. Kto je v nej pochovaný a tak isto dôvod, prečo bol hrob postavený v tvare pyramídy, je predmetom skúmania.

Aj keď ide o netradičný objav, ktorý skôr pripomína hlavné egyptské atrakcie, je oveľa menší ako tamojšie pyramídy. Vedci sa však domnievajú, že by mohol poskytnúť dôležitý pohľad do jedného z najzaujímavejších období v histórii Číny.

Počas štyroch storočí vládnutia dynastie Han čínska ekonomika prudko stúpala a spadá doň aj vybudovanie Hodvábnej cesty, ktorá obchodne spojila východ so západom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu