Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Genetici zverejnili správu, ktorá popiera najznámejšiu školskú teóriu: Evolúcia je vraj omyl

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ALMA-ATAVedci prišli s ďalšou fantastickou hypotézou. Tvrdia, že ľudská DNA je až príliš komplikovaná na to, aby neniesla odkaz tajomného inteligentného stvoriteľa. Po 13 rokoch výskumu medializovali neuveriteľnú správu.

Dvojica kazašských vedcov mieni, že by ľudský druh mohol byť vytvorený mimozemskou civilizáciou, ktorá buď chcela na našej planéte zanechať svoju stopu DNA, alebo jednoducho kultivovať život na iných planétach.

Nastáva ďalšia fáza ľudskej evolúcie: Prehľad NEDUHOV spojených s používaním smartfónu

Maxim A. Makukov z Fesenkovho astrofyzikálneho inštitútu a Vladimir I. Shcherbak z al-Farabi Kazakh National University strávili 13 rokov mapovaním ľudského genómu. Záver ich výskumu je neuveriteľný – vedci sa zhodli, že človek bol naprojektovaný akousi „vyššou mocou“.

Evolúcia prebehla úplne inak

Vedci svoju hypotézu zdôvodnili tým, že DNA je program, ktorý sa skladá z jednoduchého alebo základného kódu a z obrovského štruktúrovaného kódu. Pred miliardami rokov sa na Zemi stalo niečo záhadné, pretože matematicky presný kód v našej DNA podľa nich nie je možné vysvetliť evolučne, čo predstavuje až 97 percent genetickej informácie.

„Život na Zemi nesie genetický kód našich mimozemských bratrancov a evolúcia nie je to, čo si myslíme, že je,“ spresnili vedci v magazíne Icarus. Genetický kód je taký stabilný, myslia si výskumníci, že ide o najodolnejší konštrukt, aký poznáme. Z kozmologického hľadiska je to inteligentný vesmírny podpis. 

Genetici zverejnili správu, ktorá
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: VýskumGenómVedaEvolúciaGenetikaDNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu