Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Chlapček (6) sa narodil so štrbinkou na hlave: Vážna diagnóza, rana sa stále zväčšuje

Pheaktrovi nevie nikto pomôcť. Zobraziť galériu (2)
Pheaktrovi nevie nikto pomôcť. (Zdroj: YouTube/Viral Press)

KAMBODŽA - Šesťročný Pheaktra Pov sa narodil s malou štrbinou na vrchole lebky, z ktorej boli lekári natoľko zmätení, že ju nechali tak a poslali chlapčeka domov. Odvtedy je rana každým týždňom väčšia a širšia a dnes má už viac ako 10 centimetrov. Tiahne sa od čela až po zadnú časť hlavy.

Ruský vedec objavil pôvodcu najhorších ochorení: Táto mikroskopická vec môže za milióny úmrtí

Chlapcova rodina je stále odhodlaná nájsť spôsob, ako ho uzdraviť, hoci zdravotníci hovoria, že nemôžu už nič urobiť, pretože je príliš neskoro. Babička Thorn Hong (67) vozí Pheaktru každý víkend do chrámu Angkor Watt v provincii Siem Reap v Kambodži, kde prosí o dary na financovanie jeho liečby. Denne tak v prepočte naškriabe okolo šesť eur.

Fotografia a video nie sú vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

VIDEO Chlapček (6) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Viral Press)

"Pheaktra sa narodil s trhlinou na hlave a stále rastie. Môžem do jej stredu vložiť ruku, je veľmi veľká. Lekári nevedia, čo je príčinou, ale povedali, že s tým nevedia nič robiť. Do piatich rokov to vyzeralo, že má v hlave vodu, bola opuchnutá a zväčšovala sa. Modlíme sa každý deň, aby sa našiel niekto, kto mu vie pomôcť," povedala podľa portálu MailOnline jeho stará mama.

Pheaktrov otec odišiel ešte pred jeho narodením a celú starostlivosť o svojho syna prenechal na matku a babičku. Miestna charita poskytuje chlapcovi bezplatnú liečbu proti záchvatom, ktoré máva, ale to nemá žiadny vplyv na zacelenie štrbiny na hlave.

Viac o téme: Pheaktra Pov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu