Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Posledné gesto lásky na FOTO: Zúfalá prosba detí, rodičia zomreli pár dní po sebe

Julie a Mike Bennetovci Zobraziť galériu (2)
Julie a Mike Bennetovci (Zdroj: BBC reprofoto)

IRBY - Dojímavý životný osud rodiny z anglickej obce Irby ľudí nenecháva chladných. Mike Bennet a jeho žena Julie nedokázali poraziť zákernú rakovinu a zomreli pár dní po sebe. Internetom sa po ich smrti začala šíriť výzva s fotografiou, pri ktorej sa tisnú slzy do očí.

Julie Bennetová (50) zomrela pár dní po manželovi Mikeovi (57). Nevyliečiteľne chorých zomierajúcich rodičov stihli pred smrťou zvečniť ich tri deti a fotografiu zverejnili. Mike na nej drží za ruku Julie. Bolo to posledné gesto lásky predtým, ako tento svet navždy opustili.

VIDEO zo smrteľnej postele babičky šokovalo Britániu: Silný odkaz pre verejnosť

Oliver (13), Hannah (18) a Luke (21) ostali bez rodičov, čomu najskôr nedokázali uveriť. Chemoterapia nefungovala a zdravotný stav rodičov sa počas dvoch týždňov hospitalizácie v nemocnici zhoršil na nepoznanie. Mike Bennet zomrel 6. februára a jeho manželka o pár dní neskôr v hospici.

Julie začala trpieť rakovinou v máji minulého roka, no choroba sa šírila agresívne rýchlo ďalej. Najprv napadla pečeň, obličky, a potom aj ďalšie orgány. Mike bojoval od roku 2013 s nádorom na mozgu, a keď ochorela aj jeho manželka, vzorne sa staral o ňu aj o deti, píše BBC.

Pre Olivera, Hannah a Luka nastali po smrti rodičov ťažké časy. Nielenže sa budú musieť postarať samy o seba, ale aj o domácnosť. Súčasne by chceli pokračovať v štúdiu, čo si dokážu bez podpory okolia len ťažko predstaviť. Našťastie, ľudia s veľkorysým srdcom sa deťom rozhodli vďaka stránke Justgiving.com pomôcť. Doteraz im nezištne darovali takmer 216-tisíc libier (254-tisíc eur).

Posledné gesto lásky na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: BBC reprofoto)

 

Viac o téme: Rakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu