Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bizarný exorcista je rockovou hviezdou: Vladimír (64) vyháňa démonov komunizmu

Vladimír Gusev Zobraziť galériu (4)
Vladimír Gusev (Zdroj: Youtube/Владимир Гусев)

MOSKVA - Otca Vladimíra netreba niektorým Rusom a hudobným fanúšikom predstavovať. V Rusku sa zrodila rocková hviezda, ktorá od roku 1996 praktizuje exorcizmus. Šesťdesiatštyriročný hudobník si v roku 2006 dokonca otvoril špeciálne „rehabilitačné“ centrum v obci Stanovoi Kolodez.

Exorcista a rocková hviezda Otec Vladimír predvádza svoj exorcizmus pred pútnikmi z celého Ruska. Exorcista však z posadnutých nevyháňa len „klasického diabla“, ale aj „démonov komunizmu“. Pri mysterióznej procedúre postihnutí ťažko dýchajú a z očí im sála strach. Niektorí z nich sa dokonca na zvíjajú na zemi v podivných kŕčoch.

Bojujú proti diablovi a démonom: VIDEO exorcistu, ktorý vyliečil najviac posadnutého pacienta

Otec Vladimír tvrdí, že Boh je ľuďom ochotný odpustiť aj popieranie viery v čase komunizmu. Exorcista na posadnutých ľudí kričí, dokonca sa z nich snaží démona aj „vymlátiť“. Takto tiež údajne pomáha ľuďom trpiacim rakovinou či alkoholizmom.

Bizarný exorcista je rockovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Владимир Гусев)

Komplikovaná cesta k exorcizmu

Vladimír Gusev patrí medzi hŕstku exorcistov, ktorí v Rusku vykonávajú podobné okultistické obrady. Predtým, ako sa stal Gusev exorcistom, bol psovodom, pôsobil v armáde a až potom začal študovať spev. V roku 1992 dostal požehnanie patriarchu a začal sa realizovať v duchovnej oblasti. V čase, keď sa stal lídrom hudobnej skupiny Exorcista, dostal zároveň zelenú od ruskej pravoslávnej cirkvi a len málokto si dovolí jeho autoritu spochybniť.

Bizarný exorcista je rockovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Владимир Гусев)

V tvorbe a videoklipoch Guseva sa často objavuje motív Lenina a kritika komunizmu. Mnohí Rusi veria, že Gusev skutočne dokáže bojovať s démonmi. Niektorí tvrdia, že im pomohol zlepšiť rodinný život či schudnúť. Ľudí údajne zbavuje aj hriechov predkov, ktorých sa Sovieti v minulosti dopustili, píše Themoscowtimes.com.

Bizarný exorcista je rockovou
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Youtube/Владимир Гусев)

Viac o téme: ExorcistaVladimír GusevRocková hviezda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu