Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Výskumníci zverejnili otrasné VIDEO zo života šimpanzov: Zvieratá spáchali strašnú vraždu

Šimpanzy nemali s alfa samcom zľutovanie. Zobraziť galériu (2)
Šimpanzy nemali s alfa samcom zľutovanie. (Zdroj: Youtube/Daily News)

WASHINGTON - Americkým výskumníkom sa podarilo nakrútiť šokujúce video, ktoré zachytáva osud šimpanzieho alfa samca. Za to, že sa pokúsil získať kontrolu nad ostatnými a nájsť si partnerku, sa mu pomstili tým najodpornejším spôsobom.

Mladšie samce najsilnejšieho šimpanza napadli, mučili, mlátili kameňmi a palicami, až kým sa nedokázal postaviť na nohy. Šimpanz nakoniec zomrel následkom vykrvácania. Nepáčilo sa im, že sa pokúsil opätovne zmocniť autority a svoju dominanciu využil na párenie sa so samicami. Potom sa ho dokonca pokúsili zjesť.

Uvoľnená morálka v severokórejskej ZOO: Nechutný zlozvyk šimpanza, deti zabáva

Podľa vedcov sú prípady, keď šimpanzy zabijú a skonzumujú svojich vlastných členov mimoriadne vzácne, uvádza Newscientist.com. Členov cudzích kmeňov však zabíjajú častejšie. Dôvodom vraždy v tejto skupine bol podľa vedcov fakt, že v nej žilo menej samíc, ako je zvyčajné, čo viedlo medzi samcami k zvýšenej rivalite.

Výskumníci zverejnili otrasné VIDEO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Daily News)

Šimpanz Foudouko sa dostal do veľkej nemilosti skupiny, pretože z nej bol vyhostený a znova sa pokúsil vrátiť, čo sa niektorým šimpanzom nepáčilo. Či šimpanzy dokážu pochopiť smrť, to vedci netušia. Nedokážu však zistiť, kedy je jedinec už mŕtvy. Do jeho tela udierali agresívne aj po tom, ako naposledy vydýchol.

Upozornenie: Video je nevhodné pre neplnoletých a osoby s citlivou povahou.

Viac o téme: VraždaKanibalizmusŠimpanzy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu