Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ohavný čin priamo v zoo: Pytliaci brutálne zabili nosorožca pre jeho roh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Riaditeľ zvieracej rezervácie pri Paríži Thierry Duguet vyhlásil, že pytliaci v noci nadnes trikrát strelili do hlavy päťročného nosorožca a potom ukradli jeho slonovinový roh.

Riaditeľ uviedol pre tlačovú agentúru AP, že pytliaci sa vlámali do zoologickej záhrady v Thoiry v nočných hodinách a na odstránenie rohu nosorožca menom Vince použili reťazovú pílu. Opatrovatelia v zoo objavili ráno jeho pozostatky v ohrade pre nosorožcov.

Duguet dodal, že francúzska polícia prípad vyšetruje a podozriví sú stále na úteku.Zoo v Thoiry je preslávená svojím safari parkom, ktorý je možné prejsť a obdivovať iba z vnútra vozidla.

Podľa denníka Le Parisien sa dá roh nosorožca predať na čiernom trhu až za 40.000 eur, pretože je po ňom veľký dopyt a ten súvisí s presvedčením, že prášok z týchto rohov účinkuje ako afrodiziakum.

V Thajsku zhabali slonie kly v hodnote takmer pol milióna eur

Thajskí colníci zhabali dnes 422 sloních klov v hodnote 17 miliónov bahtov (458.000 eur), ktoré boli do krajiny prepašované z afrického štátu Malawi. Oznámili to na tlačovej konferencii.

Zhabaná slonovina vážila 330 kilogramov a do Thajska ju dopravili dvoma letmi etiópskych aerolínií počas uplynulého víkendu. Colníci náklad zadržali na medzinárodnom letisku v Bangkoku. Súčasne v nedeľu na tomto letisku zatkli občana Gambie podozrivého z prevážania slonoviny.

Generálny riaditeľ thajskej colnej správy Kulit Sombatsiri povedal, že balíky boli ukryté medzi nespracovanými kameňmi podobne ako slonie kly prepašované vlani z Mozambiku. Lietadlá etiópskych aerolínií dopravili podľa jeho slov v marci do Thajska náklad kameňov s hmotnosťou prevyšujúcou tisíc kilogramov.

Od roku 2016 zhabali thajskí colníci celkove 823 sloních klov pašovaných v desiatich samostatných dodávkach. Obchodovať so slonovinou zakazuje Dohovor o medzinárodnom obchode s ohrozenými druhmi voľne žijúcich živočíchov a rastlín (CITES) z roku 1989, slonovina sa však napriek tomu z Afriky do Ázie pašuje.

Viac o téme: SmrťZooNosorožec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu