Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky, aké sa ich kedy spýtali študenti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Je Zem guľatá ako lopta alebo ako tanier? To je len jedna z mnohých bizarných otázok, ktoré položili žiaci učiteľom. Deti totiž rozmýšľajú trochu inak ako dospelí a častokrát nad ich myšlienkovými pochodmi nemôžeme nič iné, len žasnúť. Tak poďte teda žasnúť nad nasledujúcimi otázkami.

Deti sú ako špongie, ktoré neustále nasávajú nové fakty a informácie. To je pekné. Ich formálne vzdelávanie sa odohráva v škole a tam sa aj svojich učiteľov pýtajú rôzne otázky v snahe niečomu porozumieť. Učitelia z celého sveta sa na Reddite zdôverili s tými najbizarnejšími otázkami, na ktoré sa ich kedy ich študenti spýtali. Niektoré sú urážlivé, iné zas nepochopiteľné, no všetky sú naozaj zábavné. 

Škola
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Môj šestnásťročný študent sa ma spýtal: "Počkajte, nie sú nosorožci vyrobení z blata?"."

"Bola hodina vedy, práve sme preberali skupenstvá vody, keď sa ma jeden žiak opýtal, ako sa volá skupenstvo tekutého ľadu?."

"Jedno z dievčat sa ma na vyučovaní raz opýtalo, či rámen (japonská rezancová polievka, pozn. red.) rastie na rámenových stromoch."

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Študentka sa ma opýtala, či je Ázia mestom v Čine. Zrejme automaticky predpokladala, že má pravdu, a tak dodala, že je šialené, že tak veľa ľudí z našej školy pochádza z jedného mesta."

"Kedysi som učil matematiku. Jeden študent mi pozrel do očí a smrteľne vážne sa opýtal: "Ako si Ježiš pribil druhú ruku na kríž?" Potom sa to snažil napodobniť, pričom sa zamýšľal, či mal na v ústach lano a na ňom pripevnené kladivo a či pohyboval hlavou z boka na bok, aby mohol zabiť klinec do ruky. Odpovedal som, že takto sa to určite nestalo. Chlapec len dodal, že potom to dáva zmysel." 

"Jeden študent sa ma raz opýtal, kde presne na mape, ktorú som práve premietal na obrazovke, sa nachádza Texas. Išlo pritom o mapu Číny." 

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Naše mesto vtedy trpelo nedostatkom pitnej vody, lebo bolo veľmi sucho. "Nemôžeme jednoducho naplniť nádrž pitnou?", zahlásil jeden z mojich žiakov."

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Učil som na univerzite, keď sa z pléna ozvalo: "Čo tým myslíte, že v Austrálii neoslavujú 4. júla?"." 

"Raz sa ma študent opýtal, ako sa volajú tie veci v tvare pyramídy, ktoré sú v Egypte. Ešte nikdy som nepočul nejakú triedu smiať sa tak hlasno." 

Učiteľka dala študentom test z matematiky: Tie otázky budete čítať z otvorenými ústami

"Ak má niekto krvácanie do mozgu, môžeme mu na krku vytvoriť turniket, aby ho zastavil?"

"Ako to, že ostrovy nikdy neodplávajú preč?" 

Učitelia odhalili najhlúpejšie otázky,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

"Mali sme hodinu biológie a preberali sme reprodukciu, keď sa jedna moja spolužiačka spýtala: "Keď ste sterilný, môžete to preniesť na svoje deti?"

 

Viac o téme: ŠtudentUčiteľŽiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu